Peste un sfert din bărbaţii sud-africani sunt violatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste un sfert din bărbaţii din Africa de Sud au violat cel puţin o dată o femeie sau o fată, scrie ziarul olandez Algemeen Dagblad, citând rezultatele unui sondaj publicat joi. Potrivit sondajului citat, jumătate din aceştia au recurs la viol de cel puţin două ori.

Unul din zece violatori a avut ca victimă o fată cu vârsta mai mică de zece ani, reiese din datele sondajului, realizat de Consiliul Medical de Cercetare. Unul din cinci bărbaţi care au constrâns cel puţin o dată o femeie să facă sex afirmă că este infectat cu virusul HIV.

În multe ţări africane se consideră că întreţinerea de relaţii sexuale cu o fată poate vindeca de HIV. Din sondaj a mai reieşit totodată că 73 la sută dintre bărbaţii în cauză au început să violeze înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani.

În Africa de Sud, poliţia înregistrează zilnic sute de plângeri legate de viol, dar multe din aceste fapte nu sunt anunţate la poliţie, numărul real de agresiuni sexuale fiind mult mai mare, mai scrie ziarul olandez, citat de Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite