Peste 4.000 de slătineni au cerut bani de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 4.000 de slătineni au cerut bani de căldură
Peste 4.000 de slătineni au cerut bani de căldură

În numai trei zile s-au înregistrat peste 500 de cereri noi

Sute de oameni s-au înghesuit zilele acestea la sediul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) de la Primăria Slatina, pentru a cere ajutoare de încălzire. Cei mai mulţi sunt oameni cu venituri modeste, care se bucură că vor primi şi iarna aceasta sprijin pentru a-şi achita facturile la gaze. Dumitru Zamfir a venit în această dimineaţă cu dosarul pregătit, pentru a solicita ajutorul de încălzire. De curând a rămas fără loc de muncă, iar subvenţia de la stat este binevenită. „Eu am rămas fără serviciu, doar soţia mea lucrează. Avem copil şi plătim facturi mari la gaze, iar acum, că avem venituri mai mici şi s-a mai mărit plafonul, ne încadrăm şi noi. Avem puţin peste 400 de lei pe membru de familie, iar acest ajutor este foarte bun în sezonul rece“, explică bărbatul.
O femeie care completa o cerere de subvenţie şi-a exprimat şi ea mulţumirea faţă de modificările la plafonul de venituri.

Se pot depune cereri pe toată perioada iernii


„Cred că dacă ai venituri de 450 lei pe lună pentru fiecare membru al familiei, tot nu îţi poţi permite să faci căldură în casă pentru copii, aşa cum trebuie, că nu îţi permiţi să plăteşti factura. Orice ajutor este binevenit, chiar şi 20 de lei pe lună“, spune Mariana Dănilă.
De când plafonul de venituri a crescut de la 425 la 615 lei, funcţionarii primăriei au înregistrat o avalanşă de solicitări de la cei care pot beneficia acum de ajutorul statului. „Am avut multe solicitări în ultimele zile, iar oamenii continuă să vină să depună cereri. Până acum avem peste 4.000, dar se vor strânge şi mai multe, pentru că se primesc solicitări pe toată perioada sezonului rece“, a spus Marian Niculae, directorul DPAS.
În ultimele trei zile, de când au apărut modificările la veniturile beneficiarilor de ajutor de încălzire, s-au înregistrat peste 500 de solicitări, numai în Slatina. Valoarea maximă a ajutorului de încălzire este de 262 de lei pe lună pentru familiile cu venituri mai mici de 155 de lei pe membru şi scade până la 19 lei, pentru venituri între 425 şi 615 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite