Peste 50.000 de firme, amânate de la plata obligaţiilor fiscale neachitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50.000 de firme, amânate de la plata obligaţiilor fiscale neachitate
Peste 50.000 de firme, amânate de la plata obligaţiilor fiscale neachitate

Peste 50.000 de firme vor beneficia de amânarea la plată, cu şase luni, a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, ca urmare a efectelor crizei, deşi numărul celor care se află în dificultate este mult mai mare, a afirmat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

În privinţa numărului exact de firme care vor beneficia de această măsură, adoptată marţi de Guvern, premierul Emil Boc a lansat cifra de 56.000, iar ministrul Pogea a vorbit de 52.000 de unităţi.

Guvernul a adoptat, în şedinţă, o ordonanţă de urgenţă referitoare la amânarea la plată, cu şase luni, a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, cu condiţia ca firmele să-şi achite de acum înainte obligaţiile la stat, relatează Agerpres.

Facilitatea pe care o au aceste firme constă în aceea că nu sunt executate silit pentru că au datorii la bugetul de stat pe perioadă de criză, dar, pentru a putea beneficia de această prevedere legală, trebuie ca ''restul obligaţiilor lunare să şi le achite''.

Pentru a li se aproba cererea de amânare a plăţii obligaţiilor fiscale, firmele nu trebuie să fi înregistrat obligaţii fiscale restante la 30 septembrie 2008, să-şi fi depus toate declaraţiile fiscale, să nu aibă fapte înscrise în cazierul fiscal şi să nu se afle în procedura insolvenţei.

Amânările la plată îşi pierd valabilitatea în cazul în care contribuabilii nu-şi achită, conform legii, obligaţiile fiscale cu termen de plată începând cu data emiterii deciziei. Pe de altă parte, ei au dreptul să ceară amânarea la plată o singură dată într-un an calendaristic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite