Mureş: Peste 900 de kilograme de gem au fost oprite de la comercializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureş: Peste 900 de kilograme de gem au fost oprite de la comercializare
Mureş: Peste 900 de kilograme de gem au fost oprite de la comercializare

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Mureş a anunţat, joi, că în urma unui control referitor la modul de comercializare, etichetare şi publicitate a gemurilor, jeleurilor, marmeladelor de fructe, în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, au fost oprite temporar de la comercializare 923 de kilograme de produse, în valoare de aproape 5.700 de lei.

Potrivit Luciei Odeta Puia, şefa CRPC Mureş, cea mai mare cantitate, adică 852 de kilograme, a fost confiscată în judeţul Mureş, 49,26 kilograme în judeţul Harghita şi 22,28 kilograme în judeţul Covasna.

Inspectorii CRPC au decis oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de 13,46 kilograme, fiind aplicate 30 de amenzi contravenţionale în valoare de 33.800 de lei şi 23 de avertismente.

Controlul a vizat 81 de operatori economici din care 34 în judeţul Mureş, 25 în Harghita şi 22 în Covasna, iar printre deficienţele constatate a fost expirarea termenului de valabilitate a produselor, cu 10 până la 45 de zile.

În unele cazuri, conform declaraţiilor şefei CRPC Mureş, dulceaţa nu avea înscris pe etichetă conţinutul de zahăr sau ingredientele, etichetele nu corespundeau cu produsele din borcane, gemurile nu aveau elemente de identificare a unităţii de producţie sau pur şi simplu nu era înscris preţul de vânzare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite