Peste 1,2 milioane de consumatori de droguri în China - raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1,2 milioane de consumatori de droguri în China - raport
Peste 1,2 milioane de consumatori de droguri în China - raport

Potrivit datelor furnizate de Comisia de Stat Anti-Drog, care au fost publicate, marţi, de ziarul "Noul Beijing", China a depăşit cifra de 1,2 milioane de consumatori de droguri la sfârşitul lunii iunie 2009,  informează Efe.

În China, numărul consumatorilor de stupefiante depăşeşte 1.218.328 de persoane, din care 85,1% sunt bărbaţi şi 14,9% sunt femei, în majoritatea cazurilor persoane sub 35 de ani şi şomeri.

În principal, tipul de drog utilizat  este heroina, cu peste 945.000 de consumatori (77,6 % din total), urmată de metamfetamine, cu 21,2 %.

În 2007, China a aprobat prima lege naţională împotriva drogurilor, o legislaţie care prevede posibilitatea supravegherii de către poliţie a locurilor publice, dar şi pedepse nu doar pentru consumatorii şi vânzătorii de stupefiante, ci şi pentru proprietarii de localuri unde se consumă aceste substanţe.

În prezent, doi peruani sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă, unul dintre ei venind de la Bangkok, Thailanda, cu 900 de grame de cocaină.

Britanicul Akmal Shaikh, în vârstă de 53 de ani, a primit sentinţa capitală de la un judecător din instanţa primară, din cadrul Tribunalului Popular din Urumqi, în prezent fiind rejudecat de Tribunalul Popular Suprem din China.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite