Pakistan: Trei morţi şi cinci răniţi după un atac sinucigaş din Peshawar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pakistan: Trei morţi şi cinci răniţi după un atac sinucigaş din Peshawar
Pakistan: Trei morţi şi cinci răniţi după un atac sinucigaş din Peshawar

Cel puţin trei persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, luni, într-un atac sinucigaş înregistrat în oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, au informat surse oficiale, citate de Efe.

Atacul, produs pe o şosea din capitala Provinciei Frontierei de Nord-Vest (NWFP), a fost comis de un terorist care se deplasa cu o ricşă cu motor, a declarat pentru site-ul Dawn.com şeful administraţiei locale din Peshawar, Shahibzada Anis.

Explozia a avut loc la ora 9.45 locală (ora 04.45 GMT) în apropierea unui post de control al poliţiei, unde s-au deplasat, deja, mai multe echipe de salvare. Acestea i-au transportat pe răniţi la mai multe spitale din apropiere, au precizat surse ale poliţiei.

Un membru al echipei de dezactivare a bombelor, Shafquat Malik, a spus pentru canalul TV Geo că sinucigaşul avea asupra lui între 5 şi 6 kilograme de explozibil şi că a a provocat explozia în momentul când poliţia a oprit vehiculul pentru proceduri de control.

Printre morţi se numără un pieton, şoferul ricşei - un vehicul cu trei roţi folosit ca taxi în sudul Asiei - şi un poliţist, a precizat un oficial al poliţiei, Liaquat Ali.

Acesta este cel de-al doilea atac sinucigaş care are loc în oraşul Peshawar în ultimele două zile.

Duminică, 13 persoane au murit şi alte 35 au fost rănite într-un alt atentat în târgul de vite aflat în afara localităţii. Agresorul şi-a atins obiectivul de a pune capăt vieţii unui lider al administraţiei regionale, Abdul Malik, care mai fusese ţinta unor atacuri în trecut, din cauza poziţiei sale opusă insurgenţilor talibani.

Pe 28 octombrie a.c., în oraşul Peshawar a mai avut loc un atac brutal produs într-o piaţă, în care şi-au pierdut viaţa 106 persoane, deşi talibanii au negat că ar fi fost autorii atentatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite