Pescarii îşi dau întâlnire la Colibiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine, va avea loc la Colibiţa un concurs de pescuit. Aproape 70 de pescari din toată ţara şi chiar din străinătate se vor întâlni de mâine la Colibiţa la un concurs de pescuit.

Pescuitul este interzis în acest weekend în lacul Colibiţa. Este interzis pentru toată lumea, cu excepţia celor 68 de pescari veniţi din toată ţara şi din străinătate pentru a se întrece într-un concurs: cine prinde cei mai mulţi peşti. Şi nu orice peşti, ci doar clean şi păstrăv.
Pentru cei preocupaţi de soarta animalelor, e bine de ştiu că înotătorii vor fi eliberaţi şi nu li se va face niciun rău. „Toţi peştii vor fi eliberaţi şi nu vor fi răniţi. Cei răniţi nu se vor puncta. Şi vom folosi cârlige mititele anume concepute pentru a nu le face rău”, explică Radu Vlasiu, preşedintele Clubului Pescarilor din Bistriţa.

România, în topul ţărilor pricepute la pescuit

Radu Vlasiu a fost desemnat anul trecut să reprezinte România într-un concurs internaţional de pescuit desfăşurat în Italia. România s-a clasificat pe locul 4, devansând ţări cu tradiţie în pescuit, ca America, Portugalia, Spania, Italia sau Mexic. „A fost prima participare a României şi a fost o surpriză că am reuşit să întrecem aceste ţări. E ca şi cum ne-am fi dus să concurăm cu Japonia sau China la dansurile lor tradiţionale”, spune Vlasiu.
Câştigătorul de anul acesta de la Colibiţa va fi şi el trmis la un concurs internaţional. Pe lângă aceasta, îi vor fi înmânaţi şi 4.000 de lei. Ocupanţii locurilor II, III, IV şi V vor primi, descrescător 3.000, 2.000, respectiv 500 de lei. Cel care va prinde cel mai mare peşte va primi ustensile de pescuit în valoare de 1.000 de lei. Concurenţii au între 18 şi 60 de ani, şi îşi vor începe treaba mâine, de la 6.30, dimineaţa. Evenimentul este consemnat de revista „Aventuri la Pescuit”.

Nicio femeie pescar

Nicio femeie pescar nu şi-a anunţat participarea la acest concurs. Însă sunt câteva femei care vor intra, în curând, în Clubul Pescarilor din Bistriţa. „Sunt multe femei interesate de pescuit. Şi le-ar plăcea multora să pescuiască, dar, spre deosebire de alte ţări, în România, femeile dacă ies la iarbă verde, se ocupă de gătit, iar bărbaţii sunt cei care se relaxează şi trebuie serviţi. Dar ar  trebui şi la noi ca femeile să nu mai fie tratate ca nişte slujnice neplătite. Noi suntem alături de ele”, este mesajul lui Vlasiu din partea Clubului Pescarilor pentru toate femeile care vor să se apuce de pescuit. De asemene, el subliniază că a văzut multe femei-pescar chiar mai pricepute decât bărbaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite