Peruanii sunt împotriva avortului în caz de viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peruanii sunt împotriva avortului în caz de viol
Peruanii sunt împotriva avortului în caz de viol

Potrivit unui sondaj majoritatea peruanilor este împotriva avortului în caz de viol sau de malformaţii congenitale ale fătului, asta deşi o comisie parlamentară a adoptat deja un text legislativ care legalizează avortul în aceste cazuri.


53% dintre peruani dezaprobă avortul în caz de viol, în timp ce 41% sunt pentru o asemenea intervenţie, iar 6% refuză se pronunţe, indică ancheta Ipsos-Apoyo publicată de ziarul El Comercio din Lima.

Un total de 48% dintre peruanii chestionaţi sunt împotriva avortului în cazul depistării unor malformaţii ale fătului, potrivit aceluiaşi sondaj.

Singurul caz în care avortul este acceptat este pentru salvarea vieţii unei femei însărcinate (58% pentru, 38% împotrivă şi 4% fără opinii), o intervenţie pe care legea peruană o autorizează încă din 1924.

O propunere de lege care legalizează avortul în caz de viol sau de malformaţii congenitale ale fătului provoacă o puternică polemică în Peru, în condiţiile în care guvernul şi Biserica Catolică se pronunţă cu vehemenţă împotrivă.

Textul de lege a fost adoptat miercuri de o comisie parlamentară, dar el trebuie să fie aprobat în plen pentru a intra în vigoare.

Potrivit Agerpres, sondajul a fost realizat în 15 oraşe din Peru, pe un eşantion de 1.000 de persoane, având o marjă de eroare de 3,1%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite