Permisele auto ilegale vor fi suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permisele auto ilegale vor fi suspendate
Permisele auto ilegale vor fi suspendate

Alţi doi poliţişti care eliberau carnete de conducere fără examen au ajuns după gratii Numărul persoanelor arestate în dosarul "Mită pentru permise auto" a ajuns la 20, după ce alte

Alţi doi poliţişti care eliberau carnete de conducere fără examen au ajuns după gratii

Numărul persoanelor arestate în dosarul "Mită pentru permise auto" a ajuns la 20, după ce alte trei persoane au primit sâmbătă mandate pentru 29 de zile.

Doi subofiţeri de poliţie şi un administrator al unei şcoli de şoferi din Piteşti au ajuns după gratii în cuibul poliţiştilor şpăgari. Agenţii de poliţie Traian Proca şi Virgil Ioniţă, angajaţi în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, sunt acuzaţi de procurori de aderare la grupul infracţional din Argeş.

Proca mai este acuzat de luare de mită, iar Ioniţă, de fals intelectual sub formă continuată. Potrivit unor surse judiciare, cei doi subofiţeri erau examinatorii de traseu care semnau documentele conform cărora cei care cumpărau permisul de conducere ar fi susţinut examenul.

Ion Ciripan, administrator şi director la şcoala de şoferi SC Cri -Mar Auto Company, era intermediarul celor doi. Tot el le aducea poliţiştilor clienţi pentru permise. Ion Ciripan a fost acuzat de aderare la un grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Vile, terenuri şi conturi

Traian Proca şi Virgil Ioniţă, cei doi subofiţeri arestaţi sâmbătă, au o avere de invidiat chiar dacă au venituri bugetare. Proca are patru terenuri, două intravilane în Berevoieşti şi Câmpulung Muscel, care însumate sunt de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, şi două extravilane, de aproximativ 75.000 de metri pătraţi.

El mai deţine un apartament, un spaţiu comercial şi o casă în construcţie, toate în Câmpulung. Agentul Ioniţă are doar două terenuri intravilane, dar a declarat trei apartamente în Piteşti, cumpărate împreună cu soţia. El mai deţine acţiuni la Banca Transilvania, simbol TLV, evaluate în 2006 la 350.000 de lei.

"Vânătoarea" de carnete ilegale

Persoanele care au beneficiat de permise de conducere în mod fraudulos riscă suspendarea documentelor pe perioada anchetei.

În cazul în care se va dovedi că permisele auto au fost obţinute ca urmare a unor infracţiuni, ele vor fi anulate, iar posesorii lor vor răspunde în faţa legii penale pentru dare de mită şi falsuri. Până în prezent, anchetatorii au dovezi clare că aproximativ 50 de persoane au obţinut permise de conducere prin intermediul reţelei infracţionale organizate în judeţul Argeş.

Surse judiciare spun însă că numărul celor care ar fi intrat fraudulos în posesia carnetelor de conducere în Argeş se ridică la peste 4000.

Proca a primit 2.000 de euro pentru a facilita obţinerea unui permis auto pentru mai multe categorii
sursa DNA

2.000 de euro, permis auto ca al "domnului Piedone"

Potrivit procurorilor, cei trei ar fi întocmit acte falsificate folosite de întregul grup infracţional, pentru a înlesni obţinerea permiselor de conducere. Într-un caz, Proca ar fi pretins şi primit de la un denunţător, prin intermediul altei persoane, suma de 2000 de euro, pentru a facilita obţinerea permisului de conducere valabil pentru mai multe categorii.

Reamintim că noul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este şi el beneficiarul unui pemis de conducere la toate categoriile. El a susţinut toate examenele într-o zi, după ce şi-a făcut mutaţia pentru 30 de zile în Priboieni, Argeş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite