Permis auto fără traseu pentru soţie de procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele unor magistraţi, suspectate că au obţinut ilegal carnete de conducere. Patru magistraţi piteşteni ar fi beneficiarii unor servicii oferite de „mafia permiselor auto din Piteşti”, după cum susţin procurorii DNA.

După ce au audiat mai mulţi martori şi au ascultat convorbirile telefonice interceptate, procurorii au cerut, în şedinţă secretă, Curţii Supreme ca dosarul în care sunt arestate 22 de persoane implicate în eliberarea ilegală a permiselor auto să nu se judece în Argeş.

Procurorii au susţinut că unul dintre arestaţi, adjunctul şefului Serviciului Permise şi Înmatriculări din Argeş, Vasile Voinea, ar fi intervenit pentru a facilita soţiei procurului Ion Ristea obţinerea permisului de conducere pentru categoria B. Ristea a fost timp de mai mulţi ani procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Piteşti şi este lector la Universitatea din Piteşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat că soţia acestuia a luat permisul de conducere fără a susţine proba practică, “traseul”. Poliţiştii i-au eliberat  carnetul de conducere foarte rapid, chiar în ziua în care a susţinut proba teoretică.

“N-am intervenitîn niciun fel!”

Contactat telefonic de reporterii “Adevărul”, Ion Ristea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, susţine că nu a intervenit în niciun fel ca soţia sa să obţină mai uşor permisul de conducere. “Nu te poţi juca cu conducerea pe drumurile publice.

Nu eram în relaţii apropiate cu comisarul Voinea, ci doar de natură profesională. Soţia s-a pregătit foarte mult, nu a lipsit la nicio oră, a făcut ore chiar mai multe decât trebuia. Nu am ştiut că nu a participat la proba de traseu, am aflat mai târziu de la ea. Permisele se pot obţine în aceeaşi zi, nu e unicul caz, se poate verifica”.

Demersurile Poliţiştilor

În cazul preşedintei Judecătoriei Piteşti, Ilenuţa Bădiceanu, anchetatorii susţin că au probe că Vasile Voinea a făcut demersuri pentru a o ajuta să-şi ia plăcuţele cu numere de înmatriculare, chemându-l de acasă pe un funcţionar, după ce programul acestuia se terminase.

De asemenea, din anchetă a mai reieşit că Floriniţa Cioraşcu, judecător la Curtea de Apel Piteşti, ar fi solicitat sprijinul lui Vasile Voinea pentru derularea formalităţilor privind preschimbarea permisului de conducere.

 În cazul Mărioarei Dumitru, judecător la Curtea de Apel Piteşti, procurorii au arătat că au date că aceasta ar fi intervenit pe lângă Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, comisarul- şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş.

Ea ar fi intervenit pentru a facilita înscrierea la examen a soţului şi obţinerea permisului de conducere pentru acesta.Completul de trei judecători care a analizat cererea de strămutare a arătat că “verificând  actele dosarului, apreciază că motivele invocate de DNA sunt întemeiate”.

Curtea Supremă a decis ca după redactarea rechizitoriului dosarul să fie trimis la judecată la Curtea de Apel Târgu  Mureş.

Magistraţii neagă la unison

Mărioara Dumitru, judecător la Curtea de Apel Piteşti, neagă, la rândul său, că ar fi pus “pile” ca soţul său să treacă examenul auto.

“O lipsă totală de profesio­nalism!“. Aşa a catalogat ancheta DNA judecătoarea Floriniţa Cioraşcu, acuzată că ar fi apelat la membrii “cuibului poliţiştilor şpăgari”.

Preşedinta Judecătoriei Piteşti, Ilenuţa Bădiceanu, ne-a declarat că şi-a rezolvat problemele ca un simplu cetăţean, fără a apela la cineva.

 “M-am dus să-mi iau numerele de înmatriculare ca un simplu cetăţean, iar de formalităţi s-a ocupat soţul meu. Îl ştiu pe Voinea din vedere, prin prisma meseriei, dar nu am apelat la el niciodată. În acea zi eram programată
să-mi ridic numerele, dar, când am ajuns, funcţionarul terminase programul.

Am făcut o cerere de reprogramare la şeful de serviciu, iar după 20 de minute, când eram în drum spre casă, m-au sunat şi mi-au spus că pot să vin să iau numerele”.

Mărioara Dumitru

Judecătoarea de la Curtea de Apel Piteşti ar fi intervenit pentru a-i facilita soţului său înscrierea la examen şi obţinerea permisului auto. Ea susţine  însă că soţul său are per-mis de conducere din 1971.

Ilenuţa Bădiceanu

Preşedinta Judecătoriei Piteşti ar fi beneficiat de eliberarea preferenţială a plăcuţelor de înmatriculare. Judecătoarea ar fi apelat la adjunctul Serviciului “Permise Auto” din Piteşti, Vasile Voinea.

Ion Ristea

Procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel Piteşti, ar fi fost ajutat de adjunctul de la “Permise Auto”, Vasile Voinea, ca soţia lui să obţină mai uşor permisul de conducere. Conform DNA, soţia magistratului nu ar fi susţinut proba de traseu.

Floriniţa Cioraşcu

Judecătoarea de la Curtea de Apel Piteşti ar fi solicitat sprijinul pentru derularea formalităţilor privind preschimbarea permisului de conduce-­re. “Eu nu mi-am preschimbat niciodată permisul”, susţine judecătoarea Floriniţa Cioraşcu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite