"Perlele" preşedintelui Lula, culese de un ziarist brazilian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Perlele" preşedintelui Lula, culese de un ziarist brazilian
"Perlele" preşedintelui Lula, culese de un ziarist brazilian

"Mama mea era o femeie care s-a născut analfabetă", a declarat la un moment dat preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, iar remarca sa l-a amuzat enorm pe ziaristul Marcelo Tas care s-a hotărât să-i colecteze "perlele" şi să le publice în volum.

În "Nunca Antes na Historia desse Pais" (Niciodată înainte în istoria acestei ţări), publicistul îşi îndeplineşte acest deziderat, trecând în revistă mostre din formulările memorabile ale preşedintelui Lula, rostite de la preluarea funcţiei în 2003 până în momentul apariţiei cărţii şi pe care le însoţeşte cu comentariile sale.

"Bineînţeles, mama lui se născuse analfabetă, ştirbă, cu păr puţin şi plângea când îi era foame. Ca şi mama fiecăruia dintre noi", comentează compilatorul lulescian citatul de mai sus. Dar chiar şi acest fapt, preşedintele "ni-l vinde ca pe ceva foarte special", spune el.

"După ce a primit eşarfa prezidenţială, Lula a devenit expert în toate subiectele, în special în cele despre care nu ştie nimic", adaugă Marcelo Tas care vede în Lula "un geniu al iluzionismului".

În capitolul "Lula filosof", autorul culegerii pune în evidenţă altă declaraţie: "Guvernul încearcă să facă ceea ce este facil pentru că ceea ce este dificil este dificil".

La sosirea sa în Londra, miercuri, pentru o vizită de două zile, preşedintele Lula, care se bucură de multă popularitate în ţara sa pentru umorul cu care traversează perioadele dificile, unele generate de scandalurile provocate de corupţia din propriul partid, a primit din partea unei ziariste o copie a cărţii recent apărute, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite