Reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi: sediul nu a fost percheziţionat de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) afirmă că procurorii DNA nu au percheziţionat miercuri sediul instituţiei.

"Sediul CNADNR nu a fost percheziţionat de personal al organelor de urmărire penală. CNADNR nu a primit nicio solicitare oficială din partea organelor de urmărire penală privind o eventuală percheziţie la sediul Companiei. CNADNR  a răspuns prompt tuturor solicitărilor organelor de urmărire penală şi va acţiona la fel şi în continuare", se arată în nota transmisă de oficialii companiei de stat.

Surse din Ministerul Transporturilor au afirmat, însă, pentru "Adevărul" că procurorii anticorupţie au trecut săptămâna trecută pe la sediul CNADNR, fiind vizate trei persoane din conducerea instituţiei.

Ştirea iniţială:

Procurorii au percheziţonat birourile a doi directori din cadrul CNADNR, de unde au ridicat mai multe documente, a transmis Antena 3.

Procurorii DNA au percheziţionat sediul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi locuinţa directoarei CNADNR, Daniela Drăghia, numită în funcţie în martie acest an.

Există suspiciuni de fraudă la licitaţiile pentru realizarea tronsoanelor de pe Coridorul IV.

Coridorul IV Pan-European de autostradă ar trebui să aibă, în România, aproximativ 865 de kilometri între Consţanta şi Nădlac, inclu­zând centurile ocolitoare ale Cons­tanţei, Bucureştiului, Piteştiului, Sibiu­lui şi Aradului. În prezent, sunt daţi în folosinţă mai puţin de 300 de kilometri, între Bucureşti şi Cernavoda (148 km), Medgidia - Murfatlar (21 km, pe un singur fir) Bu­cureşti şi Piteşti, inclusiv centura (110 km) şi centura Sibiu (17 km). În diferite stadii de execuţie se află în prezent alţi 130 km: Centura Constanţa (22 km), tronsonul Medgidia - Constanţa (32 km),  tronsonul Deva - Orăştie (32 km), tronsonul Arad - Timişoara (32 km) şi centura Arad (12 km).

Daniela Drăghia a fost numită director general al CNADNR în luna martie. Anterior a lucrat tot în companie, dar la direcţia de finanţare externă.

CNADNR este instituţia prin care statul face o bună parte din lucrările de infrastructură, având un buget anual de circa 2 miliarde de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite