Percheziţii la poliţişti: cinci agenţi din Ialomiţa au fost reţinuţi pentru şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci poliţişti care lucrează în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ialomiţa au fost reţinuţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie Ialomiţa pentru fapte de corupţie.

Procurorii  anticorupţie ialomiţeni au defăşurat azi dimineaţă mai multe percheziţii domiciliare pe raza oraşului Slobozia.

Anchetatorii au reţinut patru poliţişti din cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ialomiţa. Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În fapt, în luna aprilie 2012, M.G, D.D.D., D.C., C.M. şi A.M.A. – agenţi de poliţie în cadrul I.P.J Ialomiţa - Serviciul Rutier, au primit mită de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic care au încălcat normele legale în materia circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale.

De asemenea, nu au aplicat sancţiuni contravenţionale altor conducători auto care au încălcat dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, creându-le astfel avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale.

D.C. a desfăşurat şi operaţiuni financiare ca acte de comerţ în legătură cu o societate comercială din Slobozia, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru membrii familiei sale de bani sau alte foloase.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Biroului Anticorupţie Ialomiţa, precum şi cu suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite