Percheziţie la televiziunea lui Penescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea trustului de presă Rom News Press din Piteşti, al cărui patron este Cornel Penescu, a fost blocată ieri.

Procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la ziarul şi televiziunea finanţatorului FC Argeş. Timp de patru ore, procurorii au percheziţionat sediile, au ridicat agendele jurnaliştilor, fotografiile şi calculatoarele.

La percheziţie a asistat şi avocatul firmelor lui Penescu. Acesta a declarat că se comite o ilegalitate din partea procurorilor, întrucât acţiunea nu este motivată  şi nu specifică ce documente se ridică de la societăţi. „Momentan nu ştiu cum vom rezolva problema.

Calculatoarele au fost ridicate, iar oamenii nu mai pot lucra.

De asemenea, activitatea ziarului este întreruptă şi de faptul că tipografia la care era tipărit a rămas fără server, fiind ridicat tot de către procurori. La tipografia noastră editau alte patru ziare. În momentul de faţă nu am nicio soluţie”, a declarat, ieri, Severius Stancu, preşdintele trustului pe presă.  

Anchetatorii nu au făcut nicio declaraţie. Potrivit unor surse, anchetorii îl învinuiesc pe Cornel Penescu că ar fi şantajat autorităţile locale pentru a câştiga nişte licitaţii publice. El susţinea că deţine informaţii compromiţătoare referitoare la mai multe personalităţi din judeţ şi, astfel, îi ameninţa că le va face publice.

În paralel cu percheziţia procurorilor, la Tribunalul Argeş se judeca cererea de eliberare pe cauţiune a lui Penescu. Judecătorii i-au respins solicitarea, deşi familia achitase suma de 200.000 de lei, atât cât stabilise instanţa cuantumul garanţiei judiciare.

Pentru Liviu Făcăleaţă, şansa de a putea fi eliberat pe cauţiune nu a putut fi nici măcar luată în calcul de către judecătorii argeşeni. Rudele acestuia nu au reuşit să strângă suma de 15.000 lei pentru a achita cauţiunea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite