Pepenii, la mare căutare în pieţele din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pepenii, la mare căutare în pieţele din Slatina
Pepenii, la mare căutare în pieţele din Slatina

Cumpărătorii se declară mulţumiţi de calitatea şi preţul acestor fructe

Dis-de-dimineaţă, oltenii au pornit la piaţă, la cumpărături. Pe lângă roşii, castraveţi şi ardei, cei mai mulţi cumpărători s-au oprit să ia şi o lubeniţă sau un pepene galben. Vânzătorii i-au întâmpinat cu amabilitate şi i-au lăsat să aleagă din grămezile de marfă, numai să fie clienţii mulţimiţi şi să revină la ei.
În Pieţele Zahana şi Progresul, un kilogram de lubeniţă se vindea azi-dimineaţă cu 1 leu, iar pepenii costau chiar şi 2 lei kilogramul. În Piaţa Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Steaua, comercianţii mai lăsaseră la preţ şi vindeau lubeniţele cu 80 de bani, iar pepenii gabeni cu 1,5 lei kilogramul.

Vânzările merg bine

După luni întregi de muncă la bostan, cei mai mulţi agricultori au spus că sunt mulţimiţi de producţia de pepeni, dar şi de vânzări. „Vânzările merg mai bine decât anul trecut. Vineri după-amiaza şi sâmbătă dimineaţa se vând cel mai bine. Dăm chiar şi 700 de kilograme pe zi, iar noi considerăm că este rentabil să cultivi pepeni. Punem în fiecare an câte un hectar. Cu vorbă bună şi cu amabilitate am reuşit să ne câştigăm clienţii. Vrem să plece omul mulţumit de ceea ce a cumpărat, pentru a mai lua de la noi“, a spus Liliana Popa, din comuna Rusăneşti.
La Zahana, un bărbat din Scărişoara aşteaptă clienţii. Are lubeniţe mari şi pepeni galbeni bine copţi. „Merge treaba, să ştiţi. Vând cam 400 de kilograme pe zi, iar anul acesta am obţinut o producţie de peste 10 tone de lubeniţă, de pe două hectare. Concurenţa este mare, că au venit mai mulţi vânzători decât anul trecut şi sunt foarte multe lubeniţe în piaţă“, a spus Nicu Minel.

„Lubeniţa e cel mai bun fruct“

Zeci de cumpărători treceau în această dimineaţă printre maldărele de pepeni verzi şi galbeni, în căutarea celui mai bun preţ. Oferta bogată i-a făcut să cumpere chiar şi pe cei care nu veniseră la piaţă după lubeniţe. „Am venit să iau roşii şi ardei, iar când am văzut atâtea lubeniţe am zis să cumpăr una, deşi abia am terminat-o pe ultima aseară. O păstrăm la frigider şi este foarte răcoritoare acum pe căldurile astea“, a spus Dana Baracu, una dintre cliente.
Nici pensionarii nu au putut să plece acasă fără să cumpere măcar o lubeniţă mică. „Lubeniţa e cel mai bun fruct, să ştiţi. Acum, vara, cumpărăm mereu. Preţul nu este nici prea mare, dar nici mic. Cred că o să le mai ieftinească ei, că sunt aici lubeniţe, parcă ar fi aduse de Olt“, a spus Dumitru Cârciog, de 66 de ani, din Slatina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite