Pentru a ajunge dascăli, cadrele didactice vor trece printr-un an intermediar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a ajunge dascăli, cadrele didactice vor trece printr-un an intermediar
Pentru a ajunge dascăli, cadrele didactice vor trece printr-un an intermediar

Reforma din învăţământ are ca scop ridicarea calităţii actului educaţional, pe lângă aspectele tehnice privind organizarea şi desfăşurarea examenelor, vocaţia şi gradul de pregătire ale dascălilor fiind cruciale, spune Ecaterina Andronescu, într-o discuţie pentru NewsIn.

Citeşte despre şcoala de la sat unde dascălii merg cu cea mai mare plăcere:
Şcoala de la sat care este mai modernă ca orice şcoală din oraş FOTOREPORTAJ

Ministrul Educaţiei nu consideră că numărul profesorilor nepregătiţi este unul mare, astfel de cazuri fiind mai degrabă izolate, dar admite că de calitatea cadrului didactic depind performanţele şcolare.

Andronescu este fermă cu privire la dascălii slab pregătiţi: "Asemenea oameni nu ar trebui să rămână în sistem".

În ceee ce priveşte conţinutul propiu-zis al reformei, Andronescu spune că noua lege a educaţiei conţine prevederi care îl vizează strict pe dascăl, a cărui formare trebuie să fie continuă şi care va intra, de acum înainte, mult mai greu în sistem, criteriul fiind dublu: cel al bagajului de cunoştinţe, dar şi vocaţia de mentor.

Astfel, noua lege prevede ca, după absolvirea studiilor, cadrul didactic să nu intre direct la catedră, ci să treacă printr-un an intermediar, un an în care va fi sub îndrumarea unui mentor şi la finele căruia va susţine un nou examen. Acest examen va avea o primă probă eliminatorie, prin care i se testează abilităţile de pedagog, după care va susţine o probă teoretică.

Astfel, spune Ecaterina Andronescu, selecţia va fi mult mai temeinică, iar profesorii vor fi stimulaţi să se auto-formeze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite