Pentagonul neagă că s-ar trimite militari suplimentari în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentagonul neagă că s-ar trimite militari suplimentari în Afganistan
Pentagonul neagă că s-ar trimite militari suplimentari în Afganistan

Pentagonul a negat astăzi că preşedintele Barack Obama ar fi decis să trimită în Afganistan, fără să anunţe, 13.000 de soldaţi suplimentari. În luna martie Obama a anunşat deja că trupele vor fi suplimentate cu 21.000, transmite AFP.

Potrivit Washington Post, preşedintele Barack Obama a hotărât să trimită întăririle în Afganistan. Cotidianului a precizat că aceşti 13.000 de militari sunt trupe de susţinere, ca mecanici, personal medical, specialişti în informaţii sau agenţi ai poliţiei militare.

Washington Post scrie că Pentagonul şi Casa Albă nu au anunţat trimiterea acestor forţe, limitându-se la a anunţa desfăşurarea celor 21.000 de militari combatanţi.

"Obama şi-a dat aprobarea, dar numai trimiterea celor 21.000 de militari a fost anunţată", a spus un oficial.

Obama va trebui să decidă în următoarele săptămâni dacă va trimite sau nu trupe suplimentare, aşa cum îi solicită comandanţii de pe teren. Aceştia cer între 40.000 şi 60.000 de militari suplimentari, în afară de cei 21.000 acceptaţi deja de Obama.

Nici în trecut desfăşurarea forţelor de susţinere nu a fost anunţată de Pentagon şi Casa Albă. George W. Bush a anunţat trimiterea a 20.000 de militari combatanţi suplimentari în Irak, dar nu şi a celor 8.000 membri ai trupelor de susţinere, relatează NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite