Pensiunile din Bucovina, la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelurile şi pensiunile din Bucovina vor fi verificate în următoarea perioadă de inspectorii de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP). „Inspectorii sanitari suceveni vor demara

Hotelurile şi pensiunile din Bucovina vor fi verificate în următoarea perioadă de inspectorii de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP). „Inspectorii sanitari suceveni vor demara controale la pensiunile şi hotelurile din zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi", a anunţat, ieri, Ludovic Abiţei, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat.

Acesta a precizat că inspectorii vor să afle dacă unităţile turistice respective au cazarmamentul necesar şi condiţii igienico-sanitare corespunzătoare. „Totodată, inspectorii vor verifica modul de aprovizionare cu alimente, modul de păstrare şi preparare a hranei, precum şi dacă unităţile au meniuri prestabilite sau la comandă pentru mesele festive de sărbători", a mai spus şeful Inspecţiei Sanitare de Stat. Inspectorii sanitari vor încerca să ajungă, dacă le va permite vremea, la pensiunile cele mai izolate din zona montană, mai ales că acestea nu sunt controlate des.

Majoritatea administratorilor de pensiuni din Bucovina au anunţat că mai au puţine locuri de cazare libere pentru sărbători. „Mi-am făcut rezervare la o pensiune de 3 margarete din Vatra Dornei, pentru Crăciun, încă din septembrie. Eu şi soţia dăm 600 lei pe trei zile", a spus Mihai Gheorghiu din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite