Pensionarii şi sindicaliştii au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

masă, ca în "Cina cea de taină". Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Pensionarilor Vaslui. "Pensionarii nu mai au cu ce să trăiască şi să-şi cumpere medicamente, drept pentru care se

masă, ca în "Cina cea de taină". Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Pensionarilor Vaslui. "Pensionarii nu mai au cu ce să trăiască şi să-şi cumpere medicamente, drept pentru care se sinucid cu bună ştiinţă", se arată într-o notă de protest înaintată Prefecturii Vaslui. Protestatarii aveau pancarte pe care era scris: "Am votat să trăim bine/Acum trăim de azi pe mâine", "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Cu o mână ne daţi, cu zece ne luaţi", "Nu ne exterminaţi", "Nu vrem bastoane/Vrem căldură şi mâncare". Subprefectul de Vaslui, Sergiu Marian, a promis că va înainta guvernului lista de revendicări a pensionarilor şi că toate solicitările vor fi analizate, cu siguranţă, la nivel central.
şi la Bacău, aproape 150 de pensionari şi 200 de sindicalişti CNSLR Frăţia au participat, ieri la prânz, pe platoul din faţa prefecturii judeţului la un miting vizând "atenţionarea autorităţilor statului cu privire la scăderea dramatică a nivelului de trai pe parcursul ultimului an". Protestatarii, "constatând o nemulţumire generalizată a populaţiei", au adresat o scrisoare Guvernului României solicitând "creşterea puterii de cumpărare, prin rezolvarea unor revendicări minime, de bun-simţ". Pensionarii băcăuani solicită guvernului majorarea pensiilor, în 2006, cu 12,5 la sută, în două etape, indexarea acestora trimestrial în funcţie de rata inflaţiei şi eliminarea discriminărilor între pensionari, prin introducerea unui sistem unic de calcul al pensiilor pentru toţi cetăţenii şi stabilirea punctului de pensie la minimum 35 la sută din salariul mediu pe economie pe 2007. Participanţii la miting s-au arătat decişi să fie prezenţi şi la mitingul organizat pe 9 mai la Bucureşti sub deviza "O Românie socială într-o Europă socială".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite