Pensionarii s-au îmbulzit pentru un loc în staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii s-au îmbulzit pentru un loc în staţiune
Pensionarii s-au îmbulzit pentru un loc în staţiune

Peste 100 de persoane au aşteptat ore în şir la ghişeele Casei de Pensii Dolj

Pensionarii au fost indignaţi din cauză că au aşteptat ore bune în picioare pentru afla dacă se află printre posesorii unui bilet de vacanţă. „Domnişoară, eu am fost comandant la viaţa mea. Am ajuns să fiu umilit, stau de de la ora opt dimineaţa la coadă să prind şi eu un bilet la Călimăneşti. Mai am în faţă mea 50 de persoane. Cu siguranţă anul acesta îmi voi lua gândul de la vacanţă. Asta este ţara în care trăim. Am ajuns ca după 30 de ani de muncă să nu am parte de drepturile care mi se cuvin. Sunt bolnav cu inima, iar din cauza temperaturii ridicate mi s-a făcut rău“, a spus Florea Costea, pensionar.

Cereri multe, oferte puţine

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Dolj susţine că biletele nu vor ajunge pentru toată lumea. „Avem 33 de refuzuri şi peste 100 de solicitări. Vom da biletele în funcţie de modul cum au fost depuse cererile. Marea bătălie se dă pentru un loc pe litoral. Pensionarii plătesc pentru şapte zile, cu totul inclus, jumătate din pensia pe o lună“, a spus Eugenia Filiomon, directorul economic al Casei Judeţene de Pensii Dolj.     

Elena Marinescu, are 72 de ani, este bolnavă de mulţi ani. Bătrâna povesteşe că tratamentul de la Bala o ajută să se mişte mai uşor.

Bolnavi, cu baston în mână vor la tratament

Acolo are parte îngrijiri medicale, iar costul nu este unul foarte mare. „Dacă ar fi să mă tratez la noi, în Craiova, nu cred că mi-ar ajunge pensia de 740 de lei. Măcar o dată pe an să pot să fac şi eu anumite proceduri care să mă ajute să mă mai deplasez. După câte văd, se pare că nu am nicio şansă să pun mâna pe un bilet de tratament. Degeaba mai stau la coadă. Risc să mi se facă şi rău. Asta este. Poate la anul am mai mult noroc“, declară  femeia.    

Eugenia Filimon, directorul economic al Casei Judeţene de Pensii Dolj, mai spune că pentru anul viitor nu se ştie încă dacă cererile vor fi depuse la sediul instituţiei sau vor fi preluate de cei de la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite