Pensionarii din Severin au sărbătorit la coadă la farmacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iua naţională a fost sărbătorită, ieri, de mai mulţi severineni, la coadă, la farmacie, aceştia motivând că prioritare sunt medicamentele, şi nu parada militară. Încă de la primele ore

iua naţională a fost sărbătorită, ieri, de mai mulţi severineni, la coadă, la farmacie, aceştia motivând că prioritare sunt medicamentele, şi nu parada militară.
Încă de la primele ore ale dimineţii, bolnavii, în cea mai mare parte pensionari, au format cozi imense la farmacii, de teamă că nu vor mai apuca medicamente compensate şi gratuite şi vor fi nevoiţi să le cumpere. Oamenii s-au îngrămădit să stea la rând, deşi în judeţ nu este criză, pentru că plafoanele de medicamente au fost suplimentate.
,,Ştiu că este 1 decembrie, dar pentru mine şi soţie prioritare sunt medicamentele, nu manifestările. Dacă nu stau la coadă, poate mâine nu mai prind compensate şi voi fi nevoit să le cumpăr", a declarat, ieri, un pensionar de 70 de ani din Severin. "Eu sufăr de astm şi am doar patru farmacii de la care pot să-mi iau medicamentele. Dacă nu vin în prima zi după ele, trebuie să plătesc în jur de un milion şapte sute din pensia mea de doar trei milioane", ne-a spus Sofia Ciura, o pensionară care aştepta la coadă.
"Eu primesc medicamente compensate. Vin pe 1 decembrie, că mi-e frică că nu le mai prind. Am stat şi câte şase ore la coadă lunile trecute, şi sper ca povestea să nu se repete", s-a destăinuit o femeie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite