Pensiile speciale, apărate de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea Guvernului care prevede recalcularea pensiilor pentru aviatori, diplomaţi, personalul auxiliar din justiţie, deputaţi şi senatori a fost suspendată de instanţă.

Verdictul a venit de la Curtea de Apel Bucureşti care a luat această hotărâre până la soluţionarea definitivă a unui proces intentat de Asociaţia Naţională a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instanţelor şi Parchetelor.

Foştii grefieri şi arhivari au cerut anularea hotărârii de Guvern privind recalcularea unei anumite părţi din pensiile speciale, fiind direct vizaţi de prevederile acestui act normativ.

Avocatul pensionarilor, Victor Ciorbea, a mai declarat că „peste 90 la sută din articolele din Constituţia României sunt încălcate prin acest act" şi că există numeroase pacte şi tratate internaţionale care statuează clar drepturile pensionarilor şi ale salariaţilor.

Recalcularea,şi în noua lege

Recalcularea veniturilor pensionarilor, obţinute pe baza unor legi speciale, este prevăzută şi în Legea pensiilor adoptată de Parlament şi trimisă preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Votată cu scandal de Camera Deputaţilor, legea a fost retrimisă Legislativului, Băsescu cerând modificarea prevederilor legate de egalizarea vârstei de pensionare. După promulgarea acestei legi, recalcularea pensiilor speciale se va putea aplica conform noului act normativ.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite