Cum vor fi recalculate din 2011 pensiile militarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Guvernului au aprobat ieri-seară, într‑o şedinţă specială, ordonanţa de urgenţă care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Acestea vor fi recalculate până la sfârşitul acestui an, iar instituţiile din sistemul de apărare vor fi obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.

Premierul Emil Boc a expli­cat, la finalul şedinţei de Guvern, că în cazul pensiilor pentru care, până la 31 octombrie 2011, nu pot fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade, va fi utilizat cuantumul soldei de grad şi de funcţie minimă corespunzătoare gradului militar deţinut.

Cei care au de recuperat bani în urma recalculării îi vor primi începând cu 2012 şi anii următori. Sumele de recuperat vor fi reţinute din drepturile de pensie, eşalonat.

„Pensiile recalculate şi ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cuantumurile aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată în cuantumurile avute în luna decembrie 2010, începând cu luna februarie 2011, până la data emiterii deciziei de revizuire", a explicat Boc.

Potrivit acestuia, în cazul pensiilor recalculate şi ale căror cuantumuri sunt mai mari decât cuantumurile aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată cuantumurile rezultate în urma recalculării, până la data emiterii deciziei de revizuire.

În cazul acestor pensii va fi efectuat un proces de regularizare până la 31 martie 2012, prin stabilirea sumelor de plată sau de recuperat, în funcţie de cuantumurile rezultate după luarea în considerare a tuturor documentelor care atestă veniturile realizate pe întreaga durată a stagiului de cotizare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite