Pensiile ajung la Guvern cu 30 de modificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea unică a pensiilor este aşteptată azi la Guvern în varianta dorită de oficiali spre nemulţumirea totală a sindicatelor şi a multora dintre cei pensionaţi deja.

Ovidiu Jurcă, vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical (BNS), este furios că Ministerul Muncii n-a acceptat niciunul dintre cele 30 de amendamente propuse şi discutate în numeroasele întâlniri organizate pe marginea proiectului: „Au scos doar cinci cuvinte de la articolul 36, şi alea fără importanţă majoră".

Sindicatele sunt revoltate de vârsta de pensionare, 65 de ani, fiindcă speranţa de viaţă este redusă. În opinia sindicatelor, rezonabilă ar fi vârsta de 63 de ani. A doua mare nemulţumire se referă la vârsta şi stagiul de cotizare stabilite pentru cei care muncesc în condiţii deosebite şi speciale, salariaţi care se vor putea pensiona la 57 de ani dacă au un stagiu de cotizare de 35 de ani, respectiv la 55 de ani dacă au cotizat cel puţin 20 de ani la sistemul de pensii.

MILITARII DAU STATUL ÎN JUDECATĂ

O altă prevedere care a iscat discuţii a fost extinderea categoriilor de contribuabili. Nemulţumiţi sunt şi pensionarii militari, care se tem de recalcularea veniturilor lor.

Generalul de brigadă (r) Iosif Bălan spune că foştii militari vor da în judecată statul, chiar dacă, după recalculare, pensiile nu vor fi mai mici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite