Pensii mai mari pentru ţărani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii susţin că se vor mări doar veniturile celor care au pensii foarte mici.

Casa Judeţeană de Pensii a anunţat, astăzi, că peste 12.000 de pensionari arădeni ar putea beneficia de mărirea pensiilor care se va aplica începând de luna viitoare. Este vorba despre majorarea pensiilor mai mici de 300 de lei, care vor creşte, de la 1 aprilie, până la plafonul de 300 de lei.
„Nu toţi cei peste 12.000 de arădeni vor beneficia neapărat de majorarea pensiei. Sunt printre ei unii care beneficiază de pensii din alte sisteme, în baza unor legi speciale. Din acest motiv, suntem în curs de corelare a veniturilor de care beneficiază pensionarii, pentru a-i găsi pe cei care au într-adevăr venituri mai mici de 300 de lei şi care vor putea beneficia de majorare începând cu data de 1 aprilie”, a declarat Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii Arad.

Majorarea se simte mai mult la sate

Pensionarii arădeni din zona urbană se bucură de majorarea pensiilor mici, însă spun că pe ei îi afectează mai puţin. „Cei de la ţară, care au lucrat la CAP, au pensii mai mici de 300 de lei. În Arad sunt prea puţini. Aici, cu 300 de lei mori de foame”, a spus Irina Avram, pensionară. Suma pe care o primeşter femeia, cu tot cu pensia de urmaş şi cea de veteran de război după moartea soţului, depăşeşte 500 de lei. „E greu”, rezumă Irina Avram situaţia în care se regăseşte majoritatea pensionarilor.
Cei mai mulţi dintre cei cu pensii mai mici de 100 de lei au lucrat în agricultură. De asemenea, sunt multe persoane care s-au pensionat în baza legislaţiei de dinainte de anul 2000, fără a avea vechime completă. Printre cele mai mari pensii sunt cele ale foştilor magistraţi, poliţişti sau militari, pensionaţi în baza unor legi speciale. Conform Casei Judeţene de Pensii, 196 de arădeni au pensii mai mici de 100 de lei, 3.360 primesc lunar între 100 şi 199 lei, iar 8.751, între 200 şi 299 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite