Craiova: Pensie de boală obţinută cu şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Pensie de  boală obţinută cu şpagă
Craiova: Pensie de boală obţinută cu şpagă

De teamă să nu fie înregistrată când ia banii, o angajată a Casei de Pensii Dolj primea mita de la bătrâni cu faţa la peretele din spatele biroului.

Valentina Goga, membru în Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, a fost reţinută miercuri după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 500 de lei pentru a elibera o decizie de pensionare pe caz de invaliditate. Banii au fost daţi de un bărbat din comuna Castranova, Ion Prodan.

„Sunt bolnav de TBC. Am fost internat la spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi mi s-a spus că nu pot intra la doamna Goga fără bani ca să-mi fac dosarul de pensionare. N-am văzut în viaţa mea 5 milioane de lei. Muncesc o vară-ntreagă să văd banii ăştia”, povesteşte denunţătorul.

Anchetatorii au găsit asupra doctoriţei 5.800 de lei.

Miercuri seară, judecătorul de şedinţă pentru mandatul de arestare al Valentinei Goga, Camelia Şelea, s-a recuzat. Se spune că la presiuni politice locale.

Potrivit unor surse judiciare, cel de-al doilea judecător, Amalia Moleanu, a susţinut eliberarea medicului pe motiv că Parchetul şi Poliţia au înscenat flagrantul.

Anchetatorii au însă o probă decisivă: cei 500 de lei inscripţionaţi „MITĂ” luaţi de la bolnavul de TBC, un om cu plămânii cangrenaţi.

150 de dosare într-o lună

Motivaţia doamnei Goga este de-a dreptul fantastică: „L-am trimis la Casa de Pensii să ia un extras şi mi-a fost teamă să nu-i piardă. Aşa că i-am zis să-i lase aici şi când se întoarce şi-i ia”.

Potrivit anchetatorilor, acesta nu este singurul caz pentru care „doamna Goga” a primit bani. 90% din dosare sunt avizate ilegal, iar 10% sunt ale pacienţilor cu adevărat bolnavi, dar şi de la aceştia lua mită.

Anchetatorii spun că medicul Valentina Goga încasa în jur de 4.000-5.000 de lei pe zi de la pacienţii care-i treceau uşa cabinetului. Peste 150 de dosare treceau, numai într-o lună, prin mâinile doctoriţei.

Se pare că Valentina Goga nu lucra singură. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o reţea cu ramificaţii în satele doljene, dar şi în spitale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite