Pensie de boală contra plic de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensie de boală contra plic de bani
Pensie de boală contra plic de bani

Şefa comisiei clujene care eliberează documentaţiile pentru pensionare este cercetată pentru luare de mită. Un pacient căruia nu i-au fost eliberate actele necesare pensionării pe caz de boală pe gratis a făcut plângere, iar procurorii au organizat un flagrant delict.

Floarea Mariana Ianson, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Cluj, a refuzat să semneze documentaţia pentru pensionare pe caz de boală pentru un pacient, până ce acesta nu i-a oferit un plic care conţinea cinci sute de lei.
„Este vorba de un pacient bolnav şi înaintat în vârstă, care s-a săturat să se roage de medic pentru a-i elibera actele”, ne-au declarat surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Bărbatul a depus plângere, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au organizat un flagrant. „Cazul de luare de mită este primul caz dovedit la Casa Judeţeană de Pensii Cluj”, au mai declarat sursele citate.
În data de 6 septembrie, pacientul şi-a luat inima în dinţi şi a intrat în biroul medicului, cu banii marcaţi în buzunar. După ce i-a oferit acesteia plicul în schimbul eliberării actelor, procurorii au intervenit. Floarea Mariana Ianson a fost prezentată Tribunalului Cluj în aceeaşi zi, cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii au decis ca cercetările să fie continuate cu ea în stare de libertate. Flagrantul a fost instrumentat de procurorul Oana Teoc. Potrivit acesteia, au existat mai multe plângeri în ce priveşte CJP Cluj. În prezent, în judeţ există aproape 20.000 de pensionari pe caz de boală.

Medicul ar fi semnat mii de dosare

În vârstă de 52 de ani, Floarea Mariana Ianson lucrează în CJP Cluj din 1995 şi are în subordine patru cabinete, în cadrul cărora lucrează şapte medici şi asistente. Fiind cercetată în stare de libertate, săptămâna trecută ea a intrat în concediu de odihnă, iar de luni s-a întors la serviciu, unde eliberează, din nou, zeci de documentaţii de pensionare. Împotriva ei nu poate fi luată nicio măsură de către conducerea CJP Cluj, deoarece prezumţia de nevinovăţie se menţine până la decizia instanţei.
Medicul Floarea Mariana Ianson pare destul de relaxată. Marţi dimineaţă, aceasta şi-a permis chiar să întârzie la serviciu, făcându-şi apariţia la birou după ora 9.00, deşi orarul de pe uşa sa i-a adus pe pacienţi pe holuri încă de la ora 8.00.
Cu zâmbetul pe buze, şefa comisiei a afirmat că este nevinovată. „Cred că cineva mi-a înscenat toate astea”, a spus scurt doctoriţa, după care a trântit uşa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite