Mihai Chiţac a fost eliberat pentru a doua oară din Spitalul Penitenciar Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul general Mihai Chiţac a fost eliberat, astăzi, la ora 8.30, pentru a doua oară, pe motive medicale, din Spitalul Penitenciar Jilava. Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti a luat acesată decizie în 17 iunie.

La ieşirea din  Spitalul Penitenciar Jilava, Mihai Chiţac a declarat că mâine dimineaţă se va interna la Spitalul Floreasca, pentru a i se scoate splina şi nu pentru o operaţie pe cord, aşa cum se ştia.

După această operaţie, medicii vor continua investigaţiile pentru operaţia pe cord. Astfel, avocaţii fostului general ar putea cere prelungirea perioadei de eliberare.

Chitac a fost aşteptat de către fiica sa. Fostul general a spus că la Spitalul Penitenciar Jilava sunt condiţii foarte bune şi că ar fi fost "deranjat psihic" dacă ar fi fost internat la Spitalul Floreasca sub pază.

Perioada de eliberare este 21 iunie - 21 iulie, iar decizia este executorie, adică se pune în aplicare chiar dacă nu s-a judecat recursul.

Pe parcursul procesului, procurorul de şedinţă a cerut instanţei să respingă cererea de eliberare, formulată de Chiţac, pe motive medicale, susţinând că Institutul Naţional de Medicină Legală nu a specificat dacă bolile de care suferă fostul general pun în discuţie executarea pedepsei, relatează NewsIn.

Mihai Chiţac a declarat, pe 5 mai, că medicul Şerban Brădişteanu i-ar fi recomandat o operaţie pe cord deschis, fiindu-i recomandată şi extirparea splinei, potrivit ultimei expertize care a fost depusă la dosar.

Pe 29 martie, Mihai Chiţac s-a întors la Spitalul penitenciar Jilava, pentru a fi reîncarcerat, deoarece îi expirase perioada de întrerupere a executării pedepsei pe care a primit-o deja în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Tribunalul Militar Teritorial a întrerupt, pe 29 decembrie 2008, timp de trei luni, executarea pedepsei de 15 ani de închisoare la care a fost condamnat fostul general de instanţa supremă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite