Pele a izbucnit în lacrimi când s-a anunţat că Rio va fi gazda JO-2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pele a izbucnit în lacrimi când s-a anunţat că Rio va fi gazda JO-2016
Pele a izbucnit în lacrimi când s-a anunţat că Rio va fi gazda JO-2016

Legendarul fotbalist american Pele a izbucnit în lacrimi când a aflat că membrii Comitetului Internaţional Olimpic au ales oraşul Rio de Janeiro drept gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2016. Brazilia a devenint astfel, prima ţară sud-americană din istorie care organizează această competiţie.

Rio a fost preferat în locul Madridului, în cel de-al treilea tur de scrutin, cu un scor fără drept de apel: 66 de voturi faţă de 32 pentru capitala Spaniei, infomează AFP.

"Este incredibil, bulversant şi spectaculos", a spus, într-o explozie de bucurie, guvernatorul statului Rio, Sergio Cabral, în timp ce Pele izbucnea în lacrimi. "Sunt atât de fericit, atât de fericit, atât de fericit", a repetat el. "Sunt o persoană emotivă şi nu mă abţin să plâng. Este un mare moment, nu numai pentru Brazilia, ci pentru America de Sud", a spus fotbalistul.

"A sosit vremea Braziliei", a spus preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva. "Brazilia face parte dintre cele zece mari economii mondiale şi este singura dintre aceste ţări care nu a organizat niciodată JO. Pentru celelalte candidate nu ar fi decât încă o ediţie. Pentru noi ar fi ocazia de a construi o nouă Brazilie", a spus şeful statului brazilian.

"Rio a prezentat un dosar foarte solid, bazat pe o viziune a Jocurilor care celebrează atleţii şi sportul şi care, în sens mai larg, dă ocazia oraşului, regiunii şi ţării, de a-şi pune în aplicare ambiţiile sale pentru viitor", a declarat Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.

În primul tur,  a fost eliminat oraşul Chicago.

În al doilea tur, a fost eliminată capitala Japoniei, Tokyo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite