Pedeapsă mai uşoară pentru eleva ucigaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Pintili, eleva din Bucureşti care, în martie 2009, şi-a ucis mama cu o toporişcă, a fost condamnată definitiv, ieri, la şase ani de închisoare cu executare. Judecătorii i-au redus astfel cu o pătrime pedeapsa primită iniţial – opt ani după gratii.

Alexandra a trimis un memoriu emoţionant magistraţilor, în care relata cât de mult îi lipseşte mama adoptivă, pe care nu a vrut s-o omoare, dar şi cât de mult îşi doreşte să ajungă lângă tatăl său. Mai mult, a insistat că şi-a învăţat lecţia de când a ajuns după gratii. Scrisoarea i-a convins pe judecători să-i reducă din pedeapsă doi ani.

Tânăra a fost condamnată vara trecută la opt ani de detenţie, la mai bine de un an de când şi-a ucis mama adoptivă, în luna martie 2009. Atunci, fata a profitat de faptul că mama sa băuse şi a lovit-o în cap de şapte ori cu o toporişcă.

Eleva criminală a povestit, în 2009, în cadrul primelor audieri, cum i-a străpuns capul mamei vitrege cu toporul: „Am rugat-o pe mama să stea, să nu se ducă după topor. Era foarte nervoasă. De ce să nu mă duc?, mi-a răspuns ea. De frică, nu am mai ştiut ce fac, m-am dus pur şi simplu către locul unde era pus toporul. De acolo nu îmi mai aduc aminte nimic. Mama îmi spunea zilnic că sunt o proastă, o retardată şi diferită de ceilalţi copii", a declarat atunci, în faţa judecătorilor, Alexandra.

A vrut să se sinucidă

După ce a realizat ce a făcut, fata a fugit de acasă. Poliţiştii au găsit-o pe o stradă din apropierea Parcului Cişmigiu. Avea un cuţit în mână cu care a încercat să-şi ia viaţa, tâindu-şi venele.

Eleva a fost arestată de poliţişti chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 16 ani şi, după câteva zile, a fost dusă la penitenciarul Târgşor, unde se află şi acum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite