Pe şeful pompierilor din Caracal îl paşte puşcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locotenent - colonel Viorel Dumitrescu, comandantul pompierilor din Caracal, "s-a jucat cu focul" şi acum trage ponoasele. El a fost deferit justiţiei pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În perioada 1999-2006, Dumitrescu s-a folosit de funcţia sa pentru a-şi trimite militarii din subordine să lucreze pentru diverse firme în timpul serviciului. Valoarea lucrărilor prestate de militari, notează în rechizitoriu procurorii militari de la Direcţia Naţională Anticorupţie, este de 47.188,11 lei iar în această modalitate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost păgubit cu 13.744,11 lei.

Taxe de protecţie de la angajaţi

De asemenea, în perioada 2007-2010, Dumitrescu a creat în dauna subordonaţilor săi o pagubă totală de 208.833 de lei prin aceea că le-a impus să-şi achiziţioneze uniforme de serviciu deşi nu exista această obligaţie legală. Angajaţii au mai cotizat cu diverse sume de bani la constituirea unor fonduri care erau la dispoziţia lui Dumitrescu.

Nu în ultimul rând, între anii 2007 şi 2010, Dumitrescu le-a cerut mai multor subordonaţi produse alimentare în valoare de 4.220 de lei pentru a nu le crea probleme la serviciu.

Dosarul lui Viorel Dumitrescu a fost trimis la Tribunalul Bucureşti iar procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri sale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite