Pe timp de criză, tinerii vor să devină soldaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe timp de criză, tinerii vor să devină soldaţi
Pe timp de criză, tinerii vor să devină soldaţi

Pentru cele 15 posturi de soldat şi gradat voluntar din judeţul Alba „se bat” peste 90 de tineri. Ministerul Apărării Naţionale a scos la concurs 1.566 de posturi de soldat şi gradat voluntar, în unităţile militare din ţară.

Cele 15 locuri sunt disponibile la unităţile militare din Alba Iulia, Vinţu de Jos, Sebeş şi Petreşti. Acestea pot fi ocupate de candidaţii care au fost deja admişi la selecţia realizată de Centrul Militar Judeţean (CMJ) Alba, prin Biroul de Informare Recrutare, dar care în urma ultimei ierarhizări, din luna iunie nu au fost repartizaţi.
Tinerii care au trecut deja de concursul de dosare şi de celelalte probe de selecţie trebuie să se adreseze CMJ, în perioada 10-22 august 2009, pentru a alege unul dintre posturile disponibile. „Este vorba de 90 de candidaţi din judeţ, care au fost deja selecţionaţi şi acum sunt în aşteptare. Dosarele lor vor fi trimise la centrul de la Breaza, din judeţul Prahova, şi acolo se va face repartiţia. La Breaza se vor aduna şi dosarele celorlalţi candidaţi din ţară. Practic, pe cele 15 locuri nu candidează doar tinerii din judeţ”, a spus locotenent-colonelul, Cornel Cacovean.

Facilităţi apreciate în perioada de criză

Concurenţa mare pentru posturile de soldat şi gradat voluntar se datorează, în mare măsură, facilităţilor pe care Ministerul Apărării Militare le acordă celor care semnează contractul pentru a intra în armată. „Cadrele militare au soldă, care e echivalentă salariului, normă de hrană, echipament gratuit şi, dacă este cazul, compensaţie pentru plata chiriei”, a mai spus Cornel Cavovean.
Locotenent-colonelul de la CMJ a a mai spus că, după părerea sa, aceste beneficii sunt, mai ales în această perioadă de criză, deosebit de atractive pentru tineri. „Tinerii semnează, la început, un contract pe patru ani, iar Armata îşi asumă responsabilitatea pentru această perioadă. Deocamdată nu s-a pus problema de reducere a drepturilor pe care militartii le au”, a mai spus locotenent-colonelul Cornel Cacovean.

Dosar de selecţie

Tot în această perioadă, tinerii, cu vârste între 18 şi 26 de ani, interesaţi de o profesie militară, care au permis de conducere minim categoriile B,C, pot să îşi întocmească dosar de candidat pentru programul de formare soldaţi şi gradaţi voluntari, la specialitatea auto. Cei interesaţi trebuie să aibă minim studii profesionale.  „Este vorba despre a altă ofertă. Dosarele lor nu vor fi evaluate o dată cu cele ale candidaţilor care deja au trecut de toate etapele selecţiei. Practic aceasta este o altă oportunitate pentru tinerii, care doresc să intre în Armată”, a mai spus locotenent-colonelul Cornel Cacovean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite