Pe ultimul drum în rochii de mireasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe ultimul drum în rochii de mireasă
Pe ultimul drum în rochii de mireasă

La înmormântarea Deliei Roşianu şi a Adelinei Ardelean, cele două fete care au murit în cel mai grav accident rutier din ultimii ani, au participat  peste 1.500 de reşiţeni. De la ceremonia care a făcut înconjurul oraşului au lipsit părinţii şoferului a cărui inconştienţă a dus la moartea a şase persoane.

Tragedie şi durere, ieri, la Cimitirul nr. 7 din Reşiţa. Toţi membrii familiilor, colegii de la Liceul „Diaconovici Tietz” şi echipa de majorete a UCM Reşiţa au purtat tricouri negre cu poza celor două fete ale căror vieţi au fost întrerupte mult prea devreme de inconştienţa unui tânăr.

Citiţi şi:

EXCLUSIV / Procurorii au deschis dosarul penal al vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat

Reşiţa: EXCLUSIV: Vitezomanul de bani gata care a provocat carnagiul din Banat delirează în spital (UPDATE)

Două fete au scăpat, printr-un joc al destinului, din maşina morţii condusă de vitezomanul ucigaş

Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)

Instructorul vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat este şocat

Înmărmurite şi neputincioase, colegele din echipa de majorete au aranjat maşina funerară cu flori. Un banner uriaş cu fotografia celor două fete, sub care scria „Nu vă vom uita niciodată!“, şi o coroană în formă de inimă din trandafiri roz. Aşa s-au gândit să-şi arate iubirea şi golul lăsat de moartea celor două fete cei veniţi să le conducă pe ultimul drum.


Părinţii şoferului vinovat nu au venit

La acest „ultim dans“ majoretele Delia şi Adelina n-au mai purtat tradiţionalul costum alb-albastru, ci rochia de mireasă. Părinţii celor două fete erau înmărmuriţi de durere, în stare de şoc, fără să poată articula ceva, ci plângând mereu. De la înmormântare au lipsit părinţii lui Cătălin Hauptmann, şoferul care a provocat toată această tragedie.

Convoiul funerar a plecat de la Capela Cimitirului nr. 7 spre Sala Polivalentă din Centrul Civic al Reşiţei, locul unde fetele se antrenau şi unde susţineau fiecare meci al echipei de handbal UCM Reşiţa. Aici, participanţilor li s-au alăturat oficiali şi jucători ai clubului.

Colege din clasa I

Adelina Ardelean şi Delia Roşianu s-au născut în anul 1991, Adelina în luna august, iar Delia în luna decembrie. Destinul le-a adus împreună pe 15 septembrie 1998, când au devenit colege în clasa I, la Şcoala Generală nr. 2 din Reşiţa. Opt ani mai târziu, au fost repartizate în aceeaşi clasă, la Liceul „Diaconovici Tietz” din Reşiţa. Tot împreună au fost şi în seara de marţi, în maşina Peugeot condusă nebuneşte, pe ploaie torenţială, de Claudiu Hauptmann, coleg de clasă cu ele şi iubit al Adelinei.

Atunci, maşina în care erau fetele, precum şi un alt coleg al lor, Cristian Budaci, s-a izbit violent de un Espero în care se aflau patru persoane. După impact acul vitezometrului din maşina condusă de Claudiu s-a oprit la 130 km/h. Cei patru pasageri din automobilul Espero au decedat pe loc. Cele două fete au murit imediat după accident.

Campionatul ce nu va mai exista vreodată

Valentina Chivu, coordonatoarea trupei de majorete din care făceau parte şi cele două fete, a povestit reporterilor „Adevărul“ cum a aflat despre tragicul accident: „M-a sunat o prietenă să-mi spună de accident. Am format imediat numărul Adelinei, dar mi-a răspuns un poliţist. N-a ştiut să-mi spună care a murit şi care încă trăia!”, a zis antrenoarea celor două.

În hohote de plâns, Valentina Chivu a avut totuşi puterea să povestească despre Adelina şi Delia: „Erau două fete foarte sensibile. Adelina era finuţă, aparte, şi chiar dacă avea unele slăbiciuni nu s-a lăsat învinsă niciodată. În schimb, Delia înghiţea în sec orice şi încerca să corecteze greşelile. Voiam să mergem la un campionat naţional cu trupa de majorete şi chiar la Campionatul European”, a mai spus Valentina Chivu.

Fetele cărora nu le-a sunat ceasul

Simona şi Roxana, colege cu fetele ucise, fuseseră invitate să vină la Timişoara cu Claudiu Hauptmann şi cu Adelina Ardelean. Numai soarta a făcut ca cele două fete să nu ajungă în maşina morţii. Simona spune că nu a auzit ceasul sunând dimineaţa.  Roxana a fost salvată de la moarte chiar de părinţii ei. Supăraţi că fata a întârziat seara acasă, părinţii Roxanei au pedepsit-o şi i-au interzis să plece a doua zi la Timişoara.

image

Simona a scăpat din maşina morţii datorită ceasului deşteptător



În cele din urmă, în locul lor, a plecat Cristian Budaci, coleg de clasă cu cei trei. Budaci este internat în stare gravă la Clinica de Politraumatologie Casa Austria din Timişoara, urmând ca săptămâna viitoare să fie operat la bazin, care este fracturat total. 

„Băieţii nu ştiu că fetele au murit. Cristi a întrebat de ele şi i-am spus că sunt şi ele rănite”, a declarat Constantin Popescu, tatăl vitreg al lui Cristian Budaci.

Şoferul riscă 10 ani după gratii

Procurorii au început procedurile legale la finalul cărora Claudiu Hauptmann ar putea fi pus sub acuzare. Dosarul penal este întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi va fi instrumentat de Serviciul Cercetări Penale al Poliţiei Judeţului Timiş. Surse din Parchet au declarat că procedura penală a fost pusă în mişcare încă de vineri.

Dacă va fi găsit vinovat de judecători, cel poreclit „Beizadeaua de mall“ riscă pedeapsa maximă pentru comiterea infracţiunii de omor din culpă cu circumstanţe agravante: 10 ani de închisoare. În plus, părinţii vitezomanului vor fi nevoiţi să achite sume uriaşe ca despăgubiri tuturor rudelor celor omorâţi în accident. „Parchetul urmează să lucreze, de luni, cu Serviciul Cercetări Penale al Poliţiei Timiş”, a declarat comisarul-şef Gheorghe Moldovan, adjunct al Şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş.

VIDEO: ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE! persoanele sensibile sunt avertizate să nu privească aceste imagini

Maşina în care şi-au pierdut viaţa cele două fete, imediat după accident. Delia era scoasă din resturile automobilului, iar Adelina era încă acolo pentru că echipajele de urgenţă au constatat că nu se mai poate face nimic pentru ea.

Se poate observa acul vitezometrului, care este oprit la 130 km/h, dar şi acul turometrului, care indică faptul că motorul era turat la momentul impactului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite