Filmul lui Păunescu iese necenzurat în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul ”Francesca” se pregăteşte să apară zilele următoare în faţa publicului italian. Judecătorul a decis că pelicula poate rula în versiune integrală, fără eliminarea frazelor pe care nepoata dictatorului Mussolini, Alessandra Mussolini, le-a considerat defăimătoare.

Ce a nemulțumit nepoata dictatorului

Fraza care a stârnit furia Alessandrei Mussolini a fost „Acea curvă de Mussolini care vrea să îi omoare pe toţi românii”. Afirmația făcută de unul dintre personaje a determinat deschiderea unui dosar de evaluare la Tribunalul Civil din Roma, dosar al cărei parte incriminată era casa de Distribuţie Cinematografică, Fandango. Politiciana a cerut prin avocatul său Federico Vecchio, ca filmul să nu fie prezentat în sălile italiene în versiune originală.

În seara zilei de joi, 12 noiembrie 2009, s-a dat sentința în favoarea filmului și casei de distribuție astfel încât pelicula nu va fi supusă cenzurei iar replica va fi tradusă fidel în limba italiană. Filmul îşi va continua campania de promovare în Italia. În 27 noioembrie va fi difuzat în toate sălile de cinematograf Italiane iar până atunci, regizorul şi producătorul Bobby Păunescu împreună cu Monica Bârlădeanu vor merge la Florenţa şi în alte mari oraşe pentru întâlnirile cu presa locală.

Judecătorul a decis că ”fraza incriminată este lipsită de valență ofensatoare autonomă, dacă este contextualizată”.

Află care au fost reacțiile celor două părți implicate și cum a insultat Mussolini judecătorul pe Adevărul.it

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite