Andrei Păunescu, în slujba lui Codiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Păunescu,  în slujba lui Codiţă
Andrei Păunescu, în slujba lui Codiţă

Plătit cu 1.200 de euro pe lună, Păunescu junior a fost „racolat“ de interlopul caracalean Remus Rădoi, zis Codiţă, pentru a-l folosi la obţinerea unei licenţe de emisie tv. Fiul lui Adrian Păunescu, Andrei, este conferenţiar în cadrul Universităţii „Spiru Haret“ şi, până de curând, director de televiziune la RED TV Caracal, patronată de interlopul Codiţă.

După ce şi-a exploatat talentul muzical la cenaclurile tatălui, dar şi talentul didactic la o catedră de jurnalism, Andrei Păunescu (40 de ani) a intrat în lumea televiziunii. A televiziunii caracalene. 

Citiţi şi:


S-a întâmplat în 2008, când Remus Rădoi (33 de ani), patronul firmei de bodyguarzi SPP Omniprotect, cu care a terorizat Caracalul, a făcut demersuri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) ca să obţină licenţa pentru un post tv.Pentru această nouă activitate, Codiţă a înfiinţat firma Activ Radio TV SRL Caracal.

Numele televiziunii fusese stabilit: RED TV. La fel şi profilul. Televiziunea trebuia să se axeze pe informaţii şi cultură, „două componente majore. Postul TV urma să se adreseze în principal publicului tânăr”. În aprilie 2008, Remus Rădoi- Codiţă şi-a stabilit şi echipa. Andrei Păunescu avea să fie directorul general al postului. Director de programe a fost ales Dinu Maxer, om de afaceri şi compozitor.

Andrei Păunescu nu a vrut să comenteze asocierea cu Remus Rădoi. Contactat telefonic, fostul director al RED TV a declarat: „Dacă e urgent, vă răspund, dar RED TV nu e o urgenţă. Nu sunt în nicio relaţie cu Remus Rădoi. La revedere. Vorbim peste trei zile“.

Televiziune de ştiri şi filme documentare

Potrivit lui Codiţă, investiţia pentru apariţia Red TV a fost de 1,2 milioane de euro. „Red TV va avea producţii proprii, dar vom difuza şi desene animate şi documentare”, declara unul dintre directorii postului în momentul în care Andrei Păunescu, în calitatea de şef al RED TV, primea licenţa de funcţionare din parttea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Remus Rădoi - Codiţă, patronul televiziunii caracalene, susţine că nu este un om violent, dar că nu mai suportă nenorocirile pe care le face clanul ţiganilor conduşi de Gheorghe Barbu, zis Vacă. 

Îi place să creadă că este un tip stilat. Îl simţi după mirosul de parfum dulce. E pensat, coafat, cu părul lung şi se îmbracă în haine din mătase. Ţiganii îl urăsc de moarte fiindcă nu îi mai lasă să-şi facă de cap în oraş. Pentru ei, Rădoi nu e Codiţă, îi spun „Samuraiu“.

Codiţă: „Andrei avea concepţii vechi”

Televiziunea este subiectul preferat al lui Codiţă. „O să dau drumul la o televiziune. Va fi una de nivel mare”. Proiectul îl încântă, dar Andrei Păunescu îi trezeşte amintiri reci: „El a fost cu mine. A intervenit însă ceva. Acum câteva luni. Nu vă pot spune ce. Acum, Andrei Păunescu nu mai este directorul Red TV. Adică, atunci când o să-i dau drumul televiziunii, nu o să fie Andrei Păunescu director“.

Relaţia între Codiţă şi Andrei Păunescu s-a răcit fiindcă, aşa cum declară Rădoi, „eu sunt mai modernist, dânşii aveau o concepţie mai veche. Eu am fost cel care l-a căutat pe Păunescu, fiindcă în faţa CNA îmi trebuia o cohortă de oameni de cultură care să mă însoţească. Pentru serviciul prestat pentru Codiţă, Andrei Păunescu a primit un salariu de 1.200 de euro. Cel puţin aşa pretinde şeful bodygarzilor din Caracal.

Andrei Păunescu

image

Are 40 de ani. Este conferenţiar la Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Spiru Haret“, din Capitală. Este coleg cu tatăl său, poetul Adrian Păunescu, cel despre care Andrei spune pe blogul său că este singurul căruia îi este cu adevărat îndatorat. Îi calcă pe urme, considerându-se „jurnalist, om de muzică, scriitor, cadru didactic”.

A publicat mai multe cărţi, articole, poze, caricaturi şi a făcut numeroase emisiuni de radio şi televiziune. Îndrăgostit de muzică, fiul lui Adrian Păunescu şi-a înfiinţat propria trupă de rock – „Totuşi”, iar în noiembrie 2008, artistul a reuşit să continue munca tatălui său şi să reunească Cenaclul Flacăra. „E parte din viaţa mea”, spune Andrei Păunescu  pe blogul sau.

image

Dacă e urgent, vă răspund, dar RED TV nu e o urgenţă. Nu sunt în nicio relaţie cu Remus Rădoi. La revedere. Vorbim peste trei zile.

image


Andrei Păunescu
conferenţiar

Patronul, dator la bugetul local

SC Activ Radio TV, societatea prin care Codiţă şi-a deschis postul RED TV, are datorii la Primăria Caracal. Potrivit directorului economic al instituţiei, Maria Tudor, societatea lui Remus Rădoi are de plătit, din taxe şi impozite, suma de 2.124 lei. Această sumă întregeşte datoria pe care Codiţă o are la Primărie: „Mai are o firmă, cea pe care funcţionează discoteca sa, care are de plătit la buget 5.870 lei, impozit pe spectacol.

Datoria e din 2008, totalul fiind de 7.994 de lei. Am ajuns să-l sun din joi în joi, să-l rog să plătească restanţa. Ultima dată mi-a spus că e la coafor şi că vine imediat. A trecut săptămâna de atunci”, a declarat Maria Tudor. Gheorghe Anghel, primarul Caracalului, spune că datoriile erau şi mai mari.

Aşa că a convenit împreună cu Remus Rădoi să facă un contract în baza restanţelor, prin care bodyguarzii săi să păzească anumite rampe de gunoi din oraş. Contractul s-a întins pe şase luni. Remus Rădoi recunoaşte contractul cu Primăria, însă are o versiune diferită care ar putea declanşa un nou scandal în oraşul din judeţul Olt.

Practic, Codiţă a făcut un autodenunţ privind mita electorală: „Este adevărat că s-a încheiat un contract între SPP Omniprotect şi Primărie. Acesta a funcţionat timp de şase luni şi a cuprins campania electorală. S-a menţionat că e pentru paza rampelor de gunoi. În realitate, agenţii de pază au făcut altceva. Oamenii mei păzeau afişele primarului Anghel să nu le dezlipească oamenii contracandidaţilor. Mai mult, bodyguarzii i-au păzit pe oamenii primarului Anghel când aceştia mergeau în ţigănie să împartă, cocalarilor, bani pentru voturi”. În urma scandalului şi a declaraţiilor sale, primarul Gheorghe Anghel a fost exclus din PSD, acum două zile.

Caracal - oraşul minunilor penale

image

Remus Rădoi este acuzat că a ajuns să controleze Caracalul după acţiunile în forţă ale oamenilor săi. Primarul urbei, Gheorghe Anghel, îl acuză pe Codiţă că „face jocuri pentru a-l debarca pe şeful Poliţiei, comisarul Ilie Vasile.Tot primarul susţine că în spatele lui Codiţă sunt fraţii Ciocan, doi oameni de afaceri influenţi în sudul României. Ilie Vasile, comandantul Poliţiei Caracal, spune şi el că Rădoi  „este un om impulsiv.

Şi-a dat foc la maşină, iar după ultimul scandal, când ţiganii l-au atacat şi i-au tamponat maşina, am rămsa şocaţi. Pe la ora două noaptea, l-am văzut pe Codiţă cum se plimba liniştit la volanul Chrysler-ului lovit prin centrul oraşului”.Comisarul mai spune că pe numele lui Remus Rădoi au fost făcute numeroase plângeri penale, însă nu s-a ajuns la instanţă fiindcă părţile
s-au împăcat.

Seria de plîngeri a apărut în timpul „războiului“ dintre ţiganii cocalari din Caracal şi bodyguarzii patronaţi de Codiţă. Din 2004 şi până în prezent, poliţiştii din Caracal au întocmit peste 40 de dosare penale pentru oameni din ambele tabere, infracţiunea cel mai puţin periculoasă fiind lovirea. Remus Rădoi spune că nu a fost niciodată în centrul scandalurilor, dar ţiganii îl urăsc şi vor să-l execute fiindcă s-a opus „nenorocirilor pe care aceştia le fac în Caracal“.  Pe de altă parte, ţiganii din Caracal se jură că Remus Rădoi este protejat de Poliţie.

image

Eu sunt mai modernist, dânşii aveau o concepţie mai veche. L-am căutat pe Păunescu, fiindcă în faţa CNA îmi trebuia o cohortă de oameni de cultură care să mă însoţească.

image


Remus Rădoi
patron Red TV

Remus Rădoi

Are 33 de ani. Este poreclit „Codiţă. A absolvit Facultatea de Psihologie, iar în 2004 a intrat în afaceri, deschizând, în Caracal, mai multe restaurante. În 2005 şi-a deschis firma de bodyguarzi, SPP Omniprotect, iar în 2008 a reuşit să obţină licenţa pentru un post de televiziune în care spune că ar fi investit 1.2 milione de euro.

Practicant de yoga, Remus Rădoi este cunoscut, pentru firea impulsivă şi comportamentul său extrem de agresiv. În 2002, Remus Rădoi, zis Codiţă, şi-a stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc, pe motiv că ar fi fost terorizat de infractori. Este acuzat de ţigani, dar şi de români, că de multe ori i-a stâlcit în bătaie fără vreun motiv. Pe numele lui „Codiţă au existat plângeri penale pentru lovire şi vătămare corporală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite