VIDEO Paula Seling: Vă aşteptăm pe toţi să fiţi, la fel, alături de noi şi sâmbătă noapte în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii României şi ceilalţi 23 de finalişti vor participa în finala Eurovision, care va avea loc la 29 mai, la Oslo.

Cum s-a prezentat România la Eurovision, din 1994 până în 2010

„Suntem fericiţi că nu v-am dezamăgit. Vă aşteptăm pe toţi să fiţi, la fel, alături de noi şi sâmbătă noapte în finală. Vă iubim, dragi români, oriunde aţi fi“, a declarat Paula Seling. „Eu am crezut tot timpul că piesa noastră va câştiga. Mă bucur că şi voi credeţi la fel“, a spus, emoţionat, şi Ovi.

Ovi, descoperit şi promovat de Adevărul de Seară Botoşani!

http://www.adevarul.ro/locale/botosani/Galerie_pe_terase-pentru_Paula_Seling_si_botosaneanul_Ovi_de_la_Eurovision_2010_0_269973435.html

Cei zece finalişti au fost anunţaţi aleatoriu şi nu în ordinea punctajului obţinut. Rezultatele celor două semifinale vor fi făcute publice abia mâine, după încheierea ediţiei din acest an, pentru a nu influenţa votul din finală.

Cele şapte state care nu s-au calificat în finala de sâmbătă seară sunt Lituania, Elveţia, Suedia, Olanda, Slovenia, Bulgaria şi Croaţia.

În culise, atmosfera s-a putut compara cu cea din arenă: membrii delegaţiilor ţărilor participante au urmărit cu sufletul la gură la televizor prestaţiile artiştilor săi. S-a aplaudat şi s-a ţipat la fiecare mişcare mai îndrăzneaţă de pe scenă. Emoţiile cele mai mari au fost în spatele scenei şi în culise, iar în atmosfera tensionată se simţea încordarea.

Urmăriţi aici spectacolul oferit de Paula şi Ovi în semifinala Eurovision

14.000 de oameni au participat la show-ul de aseară din Telenor Arena, cu 4.000 de persoane în plus faţă de prima semifinală. La finala din 29 mai sunt aşteptaţi 18.000 de fani Eurovision, capacitatea totală a arenei.

Coada s-a format de la ora 18.00, ora Norvegiei, la cele şase intrări pentru public ale arenei. Fanii tuturor ţărilor participante aşteptau să-şi ocupe locul în sală, în timp ce fluturau steagurile şi aclamau numele ţării. Suporterii turci, printre cei mai numeroşi, pot concura cu uşurinţă pentru titlul „cei mai gălăgioşi şi energici fani“.

Români aflaţi în public

În aceeaşi mulţime se aflau şi câţiva români care au profitat de faptul că Eurovision are loc în ţara în care s-au mutat. Virginia David (41 de ani), stabilită de nouă ani în Norvegia, a venit pentru prima dată la spectacolul Eurovision, însoţită de cei doi copii ai săi. „Am venit să susţin România şi să aplaudăm pentru ei. Şi nu sunt singură, am venit cu norvegieni cărora le place piesa. Cântecul este superb, îmi place foarte mult. Chiar pe drum încoace, eram în autobuz şi am auzit-o de două ori la radio, în zece minute. Am rămas impresionată. Mai sunt şi alţi români pe aici, am văzut mai multe steaguri româneşti. O să strigăm cât mai tare «Hai România»“, a declarat Virginia.

Cu câteva ore de semifinală, agitaţia din culise şi din centrul de presă prevestea una dintre cele mai grele semifinale din ultimii ani. Chiar în ziua concursului, Paula (32 de ani) şi Ovi (35 de ani) au respectat întocmai programul repetiţiilor.

După şedinţele de machiaj şi coafură pe care le oferă organizatorii Eurovision, echipa României, formată din Paula şi Ovi şi cele patru backing vocals - Andrada Suliman, Larisa Borza, Biana Purcărea şi Andreea Moldovan, au repetat „Playing With Fire“ („Jocul cu focul“ - n.r.) în faţa a sute de jurnalişti prezenţi în Telenor Arena. Jurnaliştii turci sunt mari admiratori ai reprezentanţilor României şi au filmat pe ascuns prestaţia cântăreţilor noştri.

Dacă la repetiţiile de zilele trecute concurenţii din cea de-a doua semifinală au fost ceva mai rezervaţi, în cadrul ultimei repetiţii s-a făcut chiar risipă de energie.

Membrii trupei Inculto, reprezentanţii Lituaniei, au rămas în chiloţii cu paiete şi s-au unduit parcă şi mai tare în faţa presei, iar Safura, cântăreaţa Azerbaidjanului, s-a implicat mai mult în dansul de pe scenă decât a făcut-o cu două zile înainte. Safura a colaborat cu un producător american care a lucrat şi cu celebra cântăreaţă Beyoncé, lucru evident după ce asculţi melodia „Drip Drop“, una dintre piesele favorite în acest an.

Prestaţiile mai multor concurenţi sunt influenţate de stilul unor artişti internaţionali. Ucraina foloseşte mişcări de dans în stilul lui Michael Jackson, trupa Feminnem din Croaţia seamănă extrem de mult cu Destiny’s Child, în timp ce dansatoarea Turciei este costumată asemenea controversatei Lady Gaga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite