Paul Codrea, fotbalist vândut ca la târg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA care au instrumentat  dosarul trans­ferurilor internaţionale de fotbalişti au constatat stupefiaţi că  Paul Codrea a fost vândut asemenea unui bun de consum. Echipa de

Procurorii DNA care au instrumentat  dosarul trans­ferurilor internaţionale de fotbalişti au constatat stupefiaţi că  Paul Codrea a fost vândut asemenea unui bun de consum. Echipa de fotbal Dinamo Bucureşti a vândut drepturile de transfer ale lui Paul Codrea, în 1999,  societăţii olandeze Phoenix BV Rotterdam  pentru suma de 20.000 de dolari.

“AFC Dinamo Bucureşti a emis, la 1.11.1999, către Phoenix BV Rotterdam, factura fiscală seria B AGA nr. 1338334, în valoare de 20.000 de dolari, reprezentând «transfer Codrea Paul», aceasta fiind, probabil, unica dată când un jucător de fotbal este facturat similar unor bunuri de larg consum”, se arată în rechizitoriul trimis instanţei.

Potrivit DNA, „Memorandumul” încheiat de clubul Dinamo cu firma olandeză, aferent „cedării drepturilor de transfer ale jucătorului Codrea Paul” pentru suma de 20.000 dolari, plus 50.000 de dolari la efectuarea transferului către o echipă de fotbal, a avut scopul de a prejudicia clubul de fotbal cu diferenţa până la suma reală.

Codrea a fost transferat în ianuarie 2001, pentru 2.650.000 de dolari, la clubul italian Genoa FC 1983. DNA susţine că trei persoane ar fi fost implicate în acest transfer: impresarii Ioan (Giovanni) şi Victor Becali şi directorul executiv al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

Fraţii Becali şi Borcea ar mai fi fost implicaţi, susţine DNA, şi în transferul forbalistului Nicolae Mitea, în august 2003, de la Dinamo Bucureşti „fără nicio pretenţie financiară din partea clubului”, la Ajax Amsterdam.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite