Patzaichin a lansat Festivalul Bărcilor cu Vâsle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Patzaichin (dreapta) susţine evenimentul din septembrie
Ivan Patzaichin (dreapta) susţine evenimentul din septembrie

Asociaţia „Ivan Patzaichin - Mila 23“ a lansat ieri, în cadrul Târgului „Dunărea & Delta“, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania 2011. Evenimentul se va desfăşura în Tulcea, la Mila 23, în perioada 2-4 septembrie.

Cursa tradiţională de bărci este una dintre competiţiile cele mai palpitante din cadrul festivalului. În afara competiţiei vor fi organizate o expoziţie de bărci, Târgul Dezvoltării Durabile în Delta Dunării, dar şi spectacole ale minorităţilor locale. La festival va avea loc şi parada bărcilor din Turul Internaţional Danubian, un proiect cu o tradiţie de peste 50 de ani, în cadrul căruia echipe din toate ţările cu ieşire la Dunăre traversează fluviul de la izvoare la vărsare pe un traseu ce depăşeste 2.500 de kilometri.

Pasionaţii de vâsle vor lua startul la Ingolstadt (Germania) şi vor trece linia de sosire la 4 septembrie, la Sfântu Gheorghe. Festivalul Bărcilor va sărbători momentul în care vâslaşii din toate ţările dunărene vor intra în Tulcea, în drumul lor spre Deltă şi Marea Neagră.

„Am creat Festivalul «Rowmania» cu gândul de a aduce oamenilor din Delta Dunării bucuria de a avea o sărbătoare a locului, în centrul căreia să se afle apa şi plăcerea de a vâsli. Un eveniment la gurile Dunării este şi o atracţie pentru turişti", a spus Ivan Patzaichin.

Cu canotca în Deltă

La 28 aprilie, Asociaţia „Ivan Patzaichin - Mila 23" a lansat campania naţională pentru vâslit „Rowmania", care încurajează ecoturismul prin proiectele sale şi prin realizarea unei bărci româneşti, canotca, o bicicletă a apelor cu care turiştii să exploreze Delta Dunării. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite