„Amiralul“ Ivan Patzaichin, aproape să fie demis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Amiralul“ Ivan Patzaichin, aproape să fie demis!
„Amiralul“ Ivan Patzaichin, aproape să fie demis!

Cvadruplul campion olimpic la kaiac-canoe nu mai are susţinerea federaţiei de specialitate. Ratarea unei medalii într-o probă olimpică la recentul Campionat Mondial ar putea duce la demiterea legendarului Ivan Patzaichin din funcţia de antrenor al lotului olimpic.

Canoea românească se scufundă încet, dar sigur. Rezultatele de la ultimele competiţii internaţionale majore stau mărturie în acest sens. După retragerile succesive ale lui Mitică Pricop(2004) şi Florin Popescu (2005), ambii campioni olimpici la Sidney în 2000, lotul a reintrat în reconstrucţie.

Cele şapte medalii cucerite la Europeanul din 2006 de la Racice de delegaţia tricoloră şi mai ales aurul obţinut de Florin Mironcic la 1.000 de metri păreau să ghideze canoea românească către un drum bun. Totul a fost însă doar un foc de paie.

Federaţia îl consideră vinovat pentru eşec

Nicio medalie la Olimpiadă, secetă totală la Europenele din 2009 şi o singură medalie de bronz (într-o probă neolimpică) la recentul Mondial din Canada au stârnit furia oficialiilor federaţiei, iar principalul vizat este chiar  Ivan Patzaichin, antrenorul lotului olimpic.

„Cel mai grav este că nu am obţinut nicio medalie într-o probă olimpică. În opinia mea, sportivi de valoare există, dar s-au făcut greşeli în perioada de pregătire, iar staffful tehnic trebuie să îşi asume eşecul de la Mondiale. Vom avea o analiză serioasă în scurt timp şi trebuie să facem nişte schimbări radicale”, a tunat preşedintele federaţiei,  Ioan Bârlădeanu. Fire mai dintr-o bucată, Patzaichin nu a fost deloc pe gustul oficialilor din federaţie, cu care a avut destule clinciuri în ultima perioadă.

 Aura sa de legendă a sportului românesc şi performanţele bune obţinute ca antrenor la competiţii în anii trecuţi i-au oferit însă o oarecare imunitate până în prezent. Eşecul de la Mondiale pare să fi deschis din nou securea războiului. „Nu pot să fiu mulţumit de rezultatele din Canada, dar o medalie e mai bine decât nimic.

Problema este la nivelul cluburilor, care nu ajută lotul naţional cu nimic. Toţi cei patru care au luat bronzul provin de la grupa mea de la Dinamo, în rest pauză totală. Sunt scos ţap ispăşitor pentru greşelile altora!”, se scuză Ivan Patzaichin.

7 medalii olimpice, din care patru de aur a cucerit Ivan Patzaichin la Jocurile Olimpice, fiind cel mai titrat sportiv din istoria acestei ramuri sportive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite