Patrule antipoluare pe lacul Firiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Baia Mare în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş intenţionează să introducă patrule de poliţişti pentru a depista poluatorii lacului Firiza.

Primăria municipiului Baia Mare în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş intenţionează să introducă patrule de poliţişti pentru a depista poluatorii lacului Firiza. Administraţia lacului Firiza din care se alimentează cu apă municipiul Baia Mare este îngrijorată de poluarea constantă a lacului cu reziduuri menajere şi PET-uri.
Anual, voluntarii fundaţiilor ecologiste curăţă luciul de apă de mizerie pentru ca populaţia să aibă apă curată. Acţiunea comună a celor două instituţii publice urmăreşte respectarea condiţiilor igienico-sanitare din zona lacului şi reducerea poluării luciului de apă. În amonte de lacul Firiza locuiesc aproximativ 500 de persoane care evacuează apele menajere în lac. Primăria va obliga cetăţenii care locuiesc în amonte să se racordeze la sistemul de colectare şi depozitare a deşeurilor menajere. Apele uzate vor fi descărcate în bazine vidanjabile pentru a fi transportate pe rampa de epurare a oraşului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite