Patru state din UE oferă României asistenţă pentru inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru state europene au oferit României echipamente şi asistenţă după ce aceasta a cerut sprijin pentru a face faţă inundaţiilor, a anunţat Comisia Europeană. Cele patru state sunt Franţa, Belgia, Estonia şi Austria.

"În seara de 2 iulie, autorităţile române au activat Mecanismul UE de Protecţie Civilă, cerând sprijin pentru a face faţă inundaţiilor grave care afectează în prezent partea de nord-est a ţării. Solicitarea de asistenţă sub formă de diguri gonflabile, pompe, generatoare de energie, sisteme de purificare a apei, kituri pentru iluminat şi alte materiale a fost comunicată imediat statelor participante prin intermediul Centrului pentru monitorizare şi informare al Comisiei", se arată într-un comunicat al Comisiei.

La solicitarea României au răspuns Belgia, care a trimis astăzi de dimineaţă 11 pompe, cinci generatoare şi o unitate de purificare a apei, dar şi Austria, de unde vor sosi până mâine seară 10 sisteme de pompare a apelor uzate şi trei generatoare

Şi Franţa a anunţat că intenţionează să trimită cinci sisteme de pompare, opt generatoare şi o unitate de purificare a apei.

Totodată, Estonia a anunţat că o echipă comună formată de Estonia, Letonia şi Lituania şi un modul de pompare de mare capacitate, finanţat de Comisia Europeană, sunt pregătite să intervină în România.

Mecanismul european de Protecţie Civilă facilitează reacţia în caz de dezastre şi are 31 de membri (cele 27 de state membre UE, Croaţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia), care utilizează în comun resursele ce pot fi puse la dispoziţia ţărilor afectate de dezastre în întreaga lume.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite