Patru vieţi salvate de un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organele unui copildin Sibiu, aflat în moarte cerebrală, vor salva viaţa a patru persoane. Ficatul, inima şi rinichii au fost trimişi la spitalele din Bucureşti, Târgu-Mureş, respectiv

Organele unui copildin Sibiu, aflat în moarte cerebrală, vor salva viaţa a patru persoane. Ficatul, inima şi rinichii au fost trimişi la spitalele din Bucureşti, Târgu-Mureş, respectiv Cluj-Napoca.

Au operat un bărbat şi o femeie

Aici, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Hunedoara, şi o femeie de 57 de ani, din Mureş au intrat, ieri, în sala de operaţie a Institutului de Urologie şi Transplant Cluj, pentru a le fi operaţi de echipa profesorului Mihai Lucan.

Situaţie disperată

Cei doi se aflau într-o situaţie disperată, suferind de insuficienţă renală. „Bărbatul face dializă de un an, iar femeia din Mureş are deja în spate trei ani de dializă”, a declarat medicul Dan Luscalov, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Renal, înainte de operaţie.

Acesta a anticipat că intervenţiile durează 3-4 ore, iar în funcţie de evoluţia ulterioară a stării de sănătate, pacienţii sunt ţinuţi internaţi în jur de 15 zile.

Potrivit lui Luscalov, acesta este primul caz de donator din Sibiu aflat în moarte cerebrală. „Sper să declare din ce în ce mai mulţi. Dacă identifici pacienţii în moarte cerebrală, organele donate pot salva multe vieţi”, a declarat medicul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite