Patru români ucişi în mai puţin de un an în TAB-urile conservă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fruntaşul Marius Claudiu Covrig (29 de ani), ucis ieri în Afganistan, este al patrulea militar român care moare în mai puţin de un an. El a fost ucis într-un transportor blindat TAB

Fruntaşul Marius Claudiu Covrig (29 de ani), ucis ieri în Afganistan, este al patrulea militar român care moare în mai puţin de un an.

El a fost ucis într-un transportor blindat TAB 77, după ce convoiul românesc a fost atacat cu armament uşor de infanterie şi cu aruncătoare de grenade.

În acelaşi incident au mai fost răniţi trei militari români, dar toţi sunt în afara oricărui pericol. Blindatele au fost atacate la 50 de kilometri de oraşul Kalat.

Pentru militarii Batalionului 300 Infanterie "Sfântul Andrei" Galaţi, aceasta a fost una dintre ultimele misiuni pe care le mai aveau de executat, înainte de a fi schimbaţi de un batalion de vânători de munte din Câmpulung Muscel.

Fratele militarului, Cristian Covrig, spune că Marius îşi iubea foarte mult meseria şi nu se temea de moarte. "Claudiu voia să vină acasă pentru că, deşi iubea meseria de soldat, îşi iubea mai mult familia şi îşi dorea foarte mult un copil", a spus Cristian.

Bilanţ negru

În toamna anului 2007, tot în Afganistan a murit sergentul major Aurel Marcu, iar în Irak a murit caporalul Ioan Grosaru. Acum trei luni, tot în Afganistan, a murit fruntaşul Ionuţ Sandu. Maşinile lor de luptă au fost distruse de explozia unor bombe artizanale. Marcu era într-un transportor TABC 79, iar Grosaru într-un B-33 Zimbru - ambele de fabricaţie românească. Ionuţ Sandu a murit într-un Humvee american.

Tehnica nouă, deja stricată

Trupele româneşti din Afganistan aşteaptă faimoasele "Piranha" de mai bine de un an de zile.
Primele 20 de transportoare Piranha, produse în Elveţia, au ajuns în România, dar au probleme tehnice.

"Problema de fond este că pe timpul verificărilor tehnice s-au constatat unele mici neajunsuri care trebuie remediate de către producător", ne-a declarat Corneliu Dobriţoiu, secretar de stat în Ministerul Apărării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite