Patru recorduri noi la naţionalele de tir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru recorduri noi la naţionalele de tir
Patru recorduri noi la naţionalele de tir

Gigi Puşcă a făcut senzaţie la competiţia disputată, în weeekend, la Oradea, reuşind să doboare patru recorduri. Campionatul Naţional de Tir cu Arcul, care s-a disputat în weekend, la Oradea, a fost dominat de cluburile cu tradiţie.

Prima ediţie a Campionatului Naţional de Tir cu Arcul organizată la Oradea a fost dominată de cluburile din Aninoasa, Iaşi şi Bucureşti. 84 de sportivi de la 11 cluburi din ţară s-au întrecut, în weekend, timp de două zile la Oradea, pentru un loc pe podium. Sportivii au vârste între 16 şi 41 de ani.

Competiţia s-a desfăşurat pe cele trei divizii tradiţionale: arc compound, arc olimpic şi arc tradiţional, seniori şi juniori, băieţi şi fete. Cel mai bun arcaş s-a dovedit Gigi Puşcă, de la Clubul Minerul Aninoasa, care a doborât patru recorduri.
La arc compound, pe echipe, la masculin, pe primul loc a urcat Minerul Aninoasa, urmat de Chelsea Bucureşti şi Gym Oradea. La arc olimpic, pe echipe masculin, primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de CSM Iaşi, Chelsea Bucureşti şi CS Activ Bucureşti.

La juniori, pe primul loc este Marcu Răzvan, de la Minerul Aninoasa. La masculin individual, pe locul I a urcat Horia Moraru de la Chelsea Bucureşti, pe II Ciprian Marele de la CSM Iaşi, iar pe III Marius Adumitroaie de la acelaşi club. La seniori, arc olimpic, podiumul a fost ocupat în exclusivitate de ieşenii Ovidiu Chisăliţă, Daniel Ciornei şi Cezar Alexandru.

La arc tradiţional individual, femei senioare pe locul I s-a clasat Valentina Naum de la CSM Iaşi, pe II Marta Cosma de la Gym Oradea, iar pe III Imola Deak de la Redpoint Oradea. „Tirul cu arcul este un sport foarte frumos, dar nu foarte popular din cauza echipamentului, care este cam scump”, spune Adriana Hoppe, secretarul general a Federaţiei Române de Tir cu Arcul. Campionatul a fost organizat de Clubul Redpoint din Oradea şi Federaţia Română de Tir cu Arcul, în parteneriat cu Universitatea Oradea şi cu sprijinul mai multor sponsori.

Tir cu arcul dezvoltă personalitatea

Toţi cei care practică acest sport spun că i-a ajutat să îşi dezvolte personalitatea. Efectele lui se văd şi în domeniul profesional. „Am început acest sport pentru a reveni la instinctele masculine autentice. Mi-a dezvoltat perseverenţa, capacitatea de concentrare şi viteza cu care iau decizii”, spune Daniel Chira, de la Clubul Gym Oradea.

El spune că tirul cu arcul este metoda perfectă pentru relaxare. „Tirul cu arcul este în completarea antrenamentelor mele la arte marţiale. E un sport care te obligă să-ţi cultivi calmul, răbdarea, stăpânirea de sine şi te ajută să te relaxezi”, spune orădeanul Haris Wallmen. În Oradea sunt trei cluburi de tir cu arcul. Circa 100 de sportivi sunt legitimaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite