Patru kilograme de heroină, descoperite la Vama Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste patru kilograme de heroină au fost descoperite sâmbătă la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad. Poliţiştii de frontieră au descoperit încărcătura ascunsă într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Pachetele cu heroină fuseseră înghesuite sub preşul din faţa scaunului din dreapta. Autorităţile au descoperit încărcătura atunci când cetăţenii bulgari Emil T., de 26 ani, şi Myumyun M., de 25 ani, s-au prezentat la punctul de frontieră pentru a ieşi din ţară.

Conform primelor cercetări, drogurile urmau să ajungă pe piaţa din Europa de Vest.

"În baza unei analize de risc efectuată de poliţiştii de frontieră s-a descoperit în interiorul autoturismului, ascunse sub preşul din faţa scaunului din dreapta, opt pachete, învelite în bandă adezivă, de culoare maro, ce conţineau 4,140 kilograme de substanţă de culoare maronie, suspectă. În urma testării preliminare cu aparatura din dotare, substanţa a reacţionat ca fiind heroină. Aceasta urmează să fie trimisă la un laborator specializat spre expertizare“, a declarat agentul Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Arad. Cei doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 – 25 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite