Patru cruci pe Catedrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înălţimea lăcaşului de cult a ajuns în prezent la 45 de metri

Construcţia Catedralei „Naşterea Domnului" din Suceava a fost realizată în proporţie de 80 la sută.

Catedrala cu hramul „Naşterea Domnului", cea mai mare catedrală ortodoxă din ţară, se va mai înălţa cu încă patru metri până de Paşte. Patru din cele şapte turle ale bisericii din centrul oraşului vor avea cruci comandate tocmai de la Arad.

„Aceste cruci au o construcţie deosebită. Pe un schelet metalic se va pune un strat de lemn subţire, numit tego, care va fi îmbrăcat în tablă de inox aurit", a spus preotul paroh Petru Argatu.

Cruci înalte de patru metri

Fiecare cruce are o înălţime de patru metri şi o greutate de 800 de kilograme. Două dintre acestea, care vor împodobi turlele laterale, vor avea în vârf şi lămpi de balizare, care vor semnala poziţia pentru traficul aerian.

Construcţia catedralei a început în 1991, iar la final va avea 70 de metri lungime şi 70 înălţime, adică mai mult decât două blocuri a câte zece etaje. Construcţia a fost realizată în proporţie de 80%.

„Cu tot cu cruce, turla centrală va ajunge la 80 metri după ce va fi terminată", a precizat părintele. Acum clădirea se află la peste 45 de metri deasupra solului, iar macaraua de 50 metri nu mai poate deservi continuarea construcţiei. Devizul lucrării a fost calculat în anul 2001 la 360.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite