Patru ani de tratament pentru o boală inexistentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru ani, o femeie din Constanţa a înghiţit peste trei kilograme de pastile pentru că medicii i-au pus un diagnostic greşit. În urmă cu patru ani, femeia a observat că îşi pierde

Timp de patru ani, o femeie din Constanţa a înghiţit peste trei kilograme de pastile pentru că medicii i-au pus un diagnostic greşit.
În urmă cu patru ani, femeia a observat că îşi pierde pofta de mâncare, că face des febră şi a început să acuze dureri abdominale de nesuportat. Ea s-a adresat medicilor care, în urma investigaţiilor, au ajuns la concluzia că pacienta suferă de boala Crohn, o maladie rară care se manifestă prin leziuni ulcerative la nivelul intestinului. I s-au prescris medicamentele necesare,însă acestea nu au avut niciun efect. Până acum două săptămâni constăţeanca a urmat cu stricteţe tratamentul, timp în care a înghiţit peste trei kilograme de pastile. În cele din urmă, ea s-a adresat medicilor de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie (IGH) din Iaşi, unde a făcut alte analize. Specialiştii de aici au folosit capsula endoscopică - cea mai modernă metodă de a investiga intestinul subţire. Pacienta a înghiţit capsula şi, în cele opt ore până la eliminarea acesteia, dispozitivul a captat zeci de imagini. După ce au analizat secvenţele, medicii i-au dat bolnavei vestea că tratamentul pe care l-a urmat până acum este inadecvat, deoarece nu suferă de boala Crohn. "Timp de patru ani a fost tratată pentru boala Crohn, dar ea nu avea această boală. Din fericire, a tolerat bine medicamentele şi ficatul nu i-a fost afectat. Diagnosticul pus de noi este sindromul intestinului iritabil", a spus prof.dr. Carol Stanciu, directorul IGH.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite