Patronii magazinelor de vise, condamnaţi la 20 de ani de închisoare dacă clienţii mor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii care vând fără autorizaţie etnobotanice şi ai căror clienţi mor în urma consumului de produse halucinogene pot fi condamnaţi cu până la 20 de ani de închisoare.

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri proiectul de lege prin care  comercianţii care vând substanţe etnobotanice ilegale pot fi trimişi la închisoare pentru  2 - 7 ani. În cazul în care în urma consumului de produse halucinogene sunt înregistrate decese vor fi sancţionaţi cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

După ce a trecut de Camera Deputaţilor şi Senat, legea se află pe masa preşedintelui Traian Băsescu care trebuie să o promulge. Imediat după acest pas, ea va fi publicată în Monitorul Oficial şi va putea fi pusă în aplicare.

După intrarea în vigoare a legii, pe piaţă vor ajunge doar substanţe avizate de Ministerului Sănătăţii  şi de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară  şi pentru Siguranţa Alimentelor  (ANSVSA).

Totodată, magazinele de vise nu vor mai putea funcţiona decât cu autorizaţie de la ANSVSA. Sub incidenţa legii se vor afla şi cei care vor comercializa pe internet substanţe interzise.

Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru a declarat pentru Adevărul Iaşi că şi Parlamentul Europei va adopta interzicerea drogurilor de sinteză. Vezi aici mai multe detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite