şeful Patrimoniului Cultural Vrancea ameninţă 20 de primari cu judecata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

căminelor culturale şi starea monumentelor."Voi acţiona în judecată cel puţin 20 de primării din judeţ pentru că nu mi-au răspuns la niciun fel de solicitare", a spus Siru, care susţine că

căminelor culturale şi starea monumentelor.
"Voi acţiona în judecată cel puţin 20 de primării din judeţ pentru că nu mi-au răspuns la niciun fel de solicitare", a spus Siru, care susţine că sunt primării care nu au trimis datele solicitate de cel puţin jumătate de an. "Am adunate doar două dosare. Solicităm date legate de funcţionarea căminelor culturale şi date legate de starea monumentelor", a explicat Siru.
Vinărie ilegală lângă Mausoleul Mărăşeşti
Acesta a mai spus că va începe seria proceselor cu oraşul Mărăşeşti, deoarece primarul acestei localităţi ar fi dat aviz de construcţie unei societăţi comerciale pe raza de protecţie a Mausoleului Mărăşeşti. "Scandalul legat de Mausoleul Mărăşeşti a făcut înconjurul Europei. Acolo este istoria neamului românesc, iar cineva construieşte ilegal în aria de protecţie a monumentului", a explicat Siru. În replică, primarul oraşului Mărăşeşti, Emilia Braşov, a respins acuzaţiile formulate de şeful culturii vrâncene. "L-am amendat pe proprietarul care construieşte lângă Mausoleul Mărăşeşti, iar respectivul m-a dat în judecată şi îmi cere daune morale", a spus primarul, care a solicitat scuze publice de la Puiu Siru. Lângă Mausoleul Mărăşeşti, la o distanţă de mai puţin de 100 metri, patronul unei societăţi din Focşani construieşte un complex de vinificaţie încă din primăvara anului 2005. Deşi directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Vrancea a solicitat sistarea lucrărilor, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite