Patriciu cheamă tinerii în ţară, Băsescu le spune să plece şi să vină mai încolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi rivali eterni au păreri  aparent deosebite când vine vorba de ce ar trebui să facă tinerii. Recent, Traian Băsescu i-a îndemnat pe cei care îşi găsesc de lucru în afara ţării să plece, în timp ce Dinu Patriciu le-a spus tinerilor bursieri să se întoarcă cu orice preţ.

Citeşte şi:
VIDEO Dinu Patriciu, la videochatul adevarul.ro: "Modelul Ungariei ar trebui să fie urmat şi de România"

Prezent, prin Skype, la întâlnirea cu bursierii Fundaţiei Patriciu, omul de afaceri le-a spus absolvenţilor de masterate şi doctorate să se întoarcă în ţară şi să accepte chiar şi slujbe mai puţin bine plătite, la început:  €”Cred că oportunităţile sunt mai mari acasă pentru că puteţi mult mai bine să relationati cu mediul. (…)  Primul job, indiferent de studiile pe care le ai, e foarte prost plătit, în România mai ales. Dar sfatul meu e să nu stai mult acolo. Ia-l şi caută altceva în şase luni, un an”.

În opinia lui Patriciu criza este bună pentru cei care ştiu să găsească oportunităţile:  ”Cred că în România există foarte multe oportunităţi create tocmai de criză şi de haosul în care ne aflăm. Criza poate fi o oportunitate pentru oameni inteligenţi, decişi şi care ştiu să construiască.”

 De partea cealaltă, Traian Băsescu a declarat, recent, că cei care îşi găsesc de lucru în afara ţării, pot să plece. Ieri, la RRA, a declarat că speră ca tinerii să se întoarcă în ţară, ce-i drept, mai încolo: ”Se vor întoarce atunci când va fi mai avantajos să lucrezi în România decât în Italia. Oamenii nu s-au dezrădăcinat. Nu spun că atunci când va fi acelaşi salariu, ci atunci când veniturile în ţară vor fi acoperitoare faţă de sumă netă cu care rămân ei acum, în Spania sau Italia. Privesc cu speranţă la acest moment, pentru că de acolo vor veni cei care au învăţat să muncească în capitalism”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite